kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Uğurlu Türkiye

1992'den bu yana dünya şampiyonu olamayan Citroen pilotu "Matador" Carlos Sainz, evindeki Katalunya Rallisi'ne genel klasman lideri olarak giriyor

İlk ikiye girmesi şart
Dünya Ralli Şampiyonası'nda artık sona yaklaşılıyor. Bugün start alacak sezonun sondan bir önceki yarışı Katalunya Rallisi'nde belki de şampiyon belli olacak. Yoksa iş İngiltere'ye kalacak. Şampiyonluğunu İspanya'da ilan etme şansı bulunan tek sürücü ise evsahibi Carlos Sainz. Bu yılki tek birinciliğini Türkiye Rallisi'nde alan Matador'un yarışı kazanması halinde, Solberg'in 7.cilikten, Burns'ün 6.lıktan, Loeb'ün de 4.lükten iyi bir derece elde etmemesi gerekiyor. Sainz 2. olursa da Solberg'in puan almaması, Burns'ün 8.likten, Loeb'ün de 6.lıktan yukarı çıkmaması gerekiyor.

Son asfalt yarış
Heyecanın doruğu çıktığı şampiyonanın 13. yarışı olan Katalunya Rallisi, şimdiki adıyla Katalunya-Costa Brava Rallisi sezonun son asfalt yarışı. Bu yıl tek servis alanı kullanılması ve normal etapların kısaltılmasıyla yarış daha kompakt bir hale geldi. Dünya Şampiyonası tarihinde ilk kez 1 hafta arayla iki yarış yapılıyor. Yine asfaltta yapılan geçtiğimiz yarış Korsika Rallisi gösterdi ki herkesin kazanma şansı var. Hatta, geçen yarışı belki de en az şans tanınan Subaru pilotu Peter Solberg kazandı.

Hava şartlarına dikkat
Bu yarışı geçen yıl burada zafer yaşayan asfalt ustası Panizzi, 7 yarıştır kazanamayan Peugeot 206'nın kötü gidişine dur diyebilir. Citroen hem Loeb ile hem Sainz ile iddialı. Ford'un gençleri Martin ve Duval son iki yarışta kazanabilecek düzeyde olduklarını kanıtladılar. Subaru ve Solberg de her şeyin mümkün olduğunu Korsika'da gösterdi. Bu yarışta da hava şartları önemli rol oynayabilir. Katalunya Rallisi bu yıl da sonbahara alındı ve değişken şartlar stratejiyi ön plana çıkarabilir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır