kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Genç Parti'ye on bir trilyonluk Hazine yardımı

Devlet yardımından aslan payını 52 trilyon lira ile AK Parti alacak. Meclis'e giremeyen Genç Parti'ye de 11 trilyon lira verilecek

2004 bütçesinde, siyasi partilere yapılacak hazine yardımının yaklaşık 125 trilyon lira olduğu tespit edildi. Hazine yardımından Meclis'e milletvekili gönderen AKP ve CHP ile yüzde 7'lik yardım barajını aşan DYP, MHP ve GP yararlanacak.

Siyasi Partiler Yasası, Hazine yardımının, yerel seçimlerin yapılacağı yıllarda bütçe ödeneğinin iki katı, genel seçimler yapılacak yıllarda ise üç katı olarak ödenmesini öngörüyor. Buna göre, 28 Mart 2004'te yapılacak yerel seçimler nedeniyle, partilere bu dönemde belirlenen yardımın iki katı ödenecek. Dolayısıyla, 3 Kasım seçimlerinde 10 milyonun üzerinde oy alan AKP, 26 trilyon lira yardım alması gerekirken, yerel seçim yapılacağından bu mebla iki ile çarpılacak ve 52 trilyon lira alacak. Seçimlerde 6 milyonun üzerinde oy alarak Meclis'e giren CHP'nin alacağı yardım ise 15 trilyon civarında. Bu da ikiyle çarpılacağı için CHP'nin alacağı para da 30 trilyonu geçecek.

DYP, MHP VE GP DE ALACAK
TBMM'ye giremediği halde yüzde 7'lik geçerli oy barajını aştığı için hazine yardımına hak kazanan DYP, MHP ve GP'de aynı hesapla bütçeden pay alacaklar. DYP'ye aldığı 3 milyonu aşkın oy karşılığında toplam 14 trilyon verilecek. 2 milyon civarında oy alan MHP'ye ödenecek yardım toplamı ise 12 trilyona ulaşacak. Seçimlerde yüzde 7.2 oy alarak yardım hak eden ilk beş parti arasına giren Cem Uzan'ın Genç Partisi de almış olduğu 2 milyon civarındaki oy karşılığında, 5 trilyon lira yardımı hak etti. GP'ye yerel seçim döneminde ödenecek yardım 11 trilyon liraya çıkacak.

Cemil Cahit SARAÇOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır