kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Muhalefet 'ceket attı'

Kurultayda çalışma raporu görüşülürken, konuşmaların 10 dakika ile sınırlandırılması önergesi verilince, CHP eski Genel Sekreteri ve bir dönem Deniz Baykal'ın yakın çalışma arkadaşı olan Adnan Keskin, aleyhte söz aldı. Keskin konuşmasında Baykal'ı eleştirmeye başlayınca salonda gerginlik yaşandı.

Keskin; Baykal'ın konuşmasında 30 yıldır söylediği sözleri tekrarladığını, bugünkü süreçten hiç söz etmediğini belirterek, "65 milyonun başbakanı olacağını söyleyenler, şimdi söylem değişikliği yaptılar. Muhalefette başarılı olduklarını söylüyorlar" dedi.

Keskin konuşmasında Baykal'a yüklenmeye devam edince, Divan Başkanı Abdullah Emre İleri tarafından uyarıldı. Keskin, önerge üzerinde konuşması için kendisini uyaran Divan Başkanı'na da sert çıktı "Sizin Divan Başkanlığı'na oturmaya hakkınız yok. Biz bu oyunları iyi biliriz."

GERGİNLİK TIRMANIYOR
Divan Başkanı İleri, "Sizinle kavga etmeyeceğim. Önerge üzerinde konuşun" deyince, izleyicilerden büyük tepki aldı. Keskin ise konuşmasına, başkanı eleştirerek devam etti "Ben bu partinin Genel Sekreterliği'ni yaptım. 4 yıl milletvekilliği yaptım. Usulüyle nasıl konuşulacağını bilirim. Başkalarına tanıdığınız toleransı bize de tanıyın. Sayın Genel Başkan, tüzük değişikliğini gündeme getirdi. Bunu empoze etmek için özel uçakla il il dolaştı. Parti yöneticileri tarafından işgal edilen kurultayda, biz de muhalefet olarak konuşalım. Meydanlarda bir tarikat liderini yanına alıp, Osmanlı padişahları gibi dolaşmak değil" dedi. Keskin, salondaki tepkiler üzerine ceketini kürsüden fırlattı. Divan Başkanı İleri'nin "Keskin, tüzüğü bilmiyor, okumamış" sözleri gergin ortamı alevlendirdi. Yuhalama ve ıslıklı protestolar sürerken, izleyiciler arasında küçük bir grup da birbiriyle sert bir şekilde tartıştı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır