kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Gaspçıların yeni hedefi

Özellikle çocuklu ve yaşlı kadınlarla liseli gençleri hedef seçen gaspçılar şimdi de Japon turistlerin peşinde. İki günde iki Japon turist gaspçıların saldırısına uğradı, hem dayak yedi hem de parasını kaptırdı

Dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'da bir türlü önü alınamayan kapkaç ve gasp terörü iki günden bu yana Japonlar'ı hedef alıyor. Salı akşamı Galatasaray-Olympiakos maçını seyretmek üzere yaya olarak stada ulaşmaya çalışan bir Japon'u bıçaklayıp soyan gaspçılar önceki gece de Beyoğlu'nda iş başındaydı. Şişhane'de yürüyen Japon turistin yolunu kesen gaspçılar, genç adamı dövüp kamerasını ve parasını aldılar.

AĞZI BURNU KAN İÇİNDE KALDI
Beyoğlu Şişhane otobüs durağı yakınlarındaki olay önceki gün sabaha karşı saat 02.30 sıralarında meydana geldi. Tarlabaşı'ndan Unkapanı'na doğru yürüyen Sorchi Ogota'nın önü üç kişi tarafından kesildi. Ogota'nın omzunda asılı olan dijital kamerayı almak isteyen gaspçılar direnişle karşılaşınca genç adamı dövmeye başladılar. Gaspçılar Ogota'yı hastanelik edinceye kadar dövüp ağzını burnunu kan içinde bıraktılar. Üç gaspçı daha sonra Japon turistin kamerasının yanı sıra üzerindeki 100 dolar ile kredi kartlarını alarak olay yerinden kaçtılar.

Yoldan geçen taksicilerin haber vermesi ile olay yerine gelen polis ekipleri, Japon turisti ekip aracı ile Taksim İlk Yardım Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırdı. Ogota hastanede tedavi altına alınırken polis de gaspçıları yakalamak üzere çalışmalarına başladı.

MAÇA GİDENLER DE SOYULMUŞTU
Salı akşamı da Galatasaray-Olympiakos maçını izlemek üzere Atatürk Olimpiyat Stadı'na giden dört Japon yolda gaspçıların saldırısına uğramıştı. Gaspçılar bacağından bıçakladıkları Japon turist Fujita Toshifumi'nin yirmi milyon lirasını alıp kaçmışlardı.

Toshifumi daha sonra polise verdiği ifadede maça yetişebilmek için arkadaşlarıyla birlikte kestirme olduğu için dere yolundan yürüdüklerini anlatmıştı. Toshifumi'nin ifadesine göre gaspçılar yolun karanlık olan bölgesinde yollarını kesmiş ve onları soymuşlardı. Polis her iki olayla ilgili soruşturmayı halen sürdürüyor.

Bilezikleri için öldürdüler
İstanbul Kocasinan'da 53 yaşındaki Memnune Varlık adlı kadın evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Kadının kolundaki on yedi bileziğin alındığı belirlendi. Kocasinan Merkez Mahallesi Özhaskent Sitesi'nde meydana gelen olayla aynı saatlerde Varlık'ın birlikte yaşadığı oğlu Levent binanın önüne geldi. Bu sırada komşuları Levent'i apartman toplantısına çağırdılar ve annesinin gelmeme nedenini sordular. Konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyleyen Levent hemen kendi dairelerine çıktı. Genç adam, yatak odasına girdiğinde annesinin cesediyle karşılaştı. Polis bir süre öncesine kadar pavyonlarda çalıştığı belirlenen yaşlı kadının boğazı sıkılarak öldürüldüğünü ve başına da sert bir cisimle vurulduğunu belirledi. Olayla ilgili Levent Varlık gözaltına alındı.

"Adalet şimdi yerini buldu"
Adana'da Ali Adıyaman isimli kişiyi bıçaklayarak öldürmek suçundan tutuklanan 20 yaşındaki Ferhat Gülbas ile 17 yaşındaki V.Ö, 25 gün sonra gerçek katil belirlenince özgürlüklerine kavuştular. Yanlış teşhis sonucu katil zanlısı olarak cezaevine giren gençler, "Katiller, tecavüzcülerle aynı koğuşta kaldık. Psikolojimiz bozuldu. Gerçekler ortaya çıktığı için çok mutluyuz. Adalet yerini buldu" diye konuştular.

Olay, 20 Eylül 2003 günü Barajyolu Agora Bar önünde meydana gelmişti.

Ayhan ŞİMŞEK - Ercan ERTEKİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır