kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Mucize kız yaşama döndü

İçinde su olmayan kuyuya düşen Gözde'nin tam dört dakika duran kalbi, kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı

Balıkesir'de kör kuyuya düşerek bayılan ve kalbi duran küçük bir kız dört dakikalık kesintinin ardından yeniden hayata döndürüldü. Atatürk Mahallesi Fatih Sokak'ta önceki gün öğle saatlerinde meydana gelen olay şöyle gelişti

Annesi Cemile Filiz'in evde yalnız bırakıp misafirliğe gittiği Gözde, yan komşularının arka bahçesinde arkadaşlarıyla oynamaya başladı. Neşe içinde oynayan çocuklar üzeri tam kapatılmamış kuyuyu fark edince, içinde ne olduğunu görmek için üzerindeki naylonu kaldırdılar.

KUYUYA DÜŞÜP BAYILDI
Minik Gözde, kuyunun içini görmek isterken dengesini kaybetti ve yedi metrelik kuyuya düştü. Çocukların yardım çığlıklarını duyan mahalleliler uzun bir uğraştan sonra Gözde'yi kuyudan çıkarmayı başardılar. Yaklaşık 20 dakika kuyuda kalan Gözde'nin nefes almadığını ve kalbinin durduğunu fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Servis'i aradılar. İhbardan tam iki dakika sonra olay yerine ulaşan ekip Gözde'ye müdahale etti. Masaj yapılan Gözde'nin kalbi, dört dakikalık kesintinin ardından yeniden atmaya başladı. Doktorlar daha sonra küçük kızı Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada elektroşok uygulanan Gözde'nin kalbinin eski ritmine kavuşması da sağlandı.

Hastanede gün boyu gözetim altında tutulan Gözde, daha sonra Balıkesir Sosyal Sigortalar Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar Gözde'nin hayati tehlikeyi atlattığını, ancak dokularda herhangi bir tahrip olup olmadığının anlaşılabilmesi için bir-iki gün daha hastanede kalması gerektiğini açıkladılar.

MÜDAHALE TAM ZAMANINIDA
Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dilek Yıldırım, Gözde'nin kalbinin tam zamanında çalıştırıldığını belirterek, "Kalbi 4-5 dakikadan fazla dursaydı yaşama dönme şansı olmazdı" diye konuştu. Yıldırım, "En büyük şansı çocuk olması. Burada önemli olan yardım ekibinin zamanında olay yerine ulaşmış olması. Çünkü ilk müdahale çok önemlidir. Bir de kalp masajına çocuklar daha çabuk cevap verirler. Yaşı daha büyük olsaydı, yaşama şansı azalırdı. Tüm bu müdahalelerin zamanında yapılmış olması çocuğu kurtarmış" dedi.

Sadık UÇAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır