kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Doğan: Alnımda şey mi yazıyor?

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Petrol Ofisi-İş Doğan şirketlerinin birleştirilmesi konusunda, "Petrol Ofisi'nden devletin cebine 1.5 milyar dolar nakit para girdiğini biliyor musunuz? Tabii birleştireceğim. Bizim alnımızda şey mi yazıyor?" dedi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmre Barmanbek ve Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık ile basın toplantısı düzenleyen Aydın Doğan, "Yasa çıkarmışlar. Tabaş ile Türk Petrol de zarardaydı. Birleştiler. Bizim için özel bir şey mi var?" dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğan, şu konuların altını çizdi

* Biz yüzde 25.8'lik hisseyi 387.5 trilyona aldık ve 116 trilyonunu peşin verdik. Biz devlete dedik ki 'Bakın, 116 trilyon lira verdik, hisseleri de size veriyoruz. Bizden başka teminat istemeyeceksiniz. 'Peki' dediler. Devlet hem benim 116 trilyon liramı aldı elinde tutuyor, hem hisseleri tutuyor. Bundan kamunun zararı ne? Eğer hisseler bu bedeli etmezse o zaman devlet beni mi kandırdı?

* Petrol Ofisi'ni 1.7 milyar dolara aldık. 102 trilyon lirayı 2 sene erteledik. Öteleme bize göre yasal. Bu kadar büyük ciro yapan şirketin bu ötelemesi normal. 5 milyar dolar ciro yapan grubun zor durumda olduğu söylenebilir mi? Doğan Grubu'nun şu anda kasasında 100 milyon dolar nakiti var.

* Sayın Cumhurbaşkanı medyada tekelleşme konusunda maalesef peşin hükümlü. Türkiye'de medya tekeli varsa o da Çukurova Grubu'dur.

* Elinde medya gücü olan ve yolsuzluk yapan kişilerle mücadele ettiğimiz zaman medya savaşı deniyor. Medya sektörü, maalesef gazete ve televizyonlarını ellerindeki öteki işlerin taarruz birliği ve savunma kalkanı olarak kullanan bir işadamı türünün istilası altındadır.

* Türk medyası o kadar kötü bataklığın içine girdi ki, hepsi ellerindeki yayın kuruluşlarını birer taarruz birliği haline getiriyor. Hepimizi o pisliğin içine sürüklüyorlar. Ama ben o kadar rahatım ki, kafamı yastığa koyduğumda uyuyabiliyorum.

* Demir-Halkbank'ı ucuza aldığımız söyleniyor. Faiz ekleyerek, kim talipse aldığımız fiyattan vermeye hazırız.

* Nadir Nadi, Simaviler'in dönemindeki medya artık yok. Ama bugünkü aklım olsaydı bankacılığa girmezdim.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır