kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

'Krediyi istersek kullanırız'

Babacan, ABD kredisinin ne zaman kullanılacağına Türk tarafının karar vereceğini belirterek, "Şu anda kullanımı için acil bir durum yok" dedi

Devlet Bakanı Ali Babacan, 8.5 milyar dolarlık ABD kredisinin ne zaman kullanılacağının Türkiye'nin inisiyatifinde olduğunu söyledi. Babacan, "Şu anda kullanım için acil bir durum yok. Ne zaman işimize gelirse o zaman kullanırız" dedi.

Babacan, Hazine Müsteşarlığı'nda AB Komisyonu Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Kretschmer ile düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Babacan, 8.5 milyar dolarlık krediyi kullanmak için esnek bir süre olduğunu belirterek, "Şu anda Hazinemizin finansman durumu, borçlanma imkanlarımız son derece rahat. Onun için böyle bir krediyi zamanından evvel kullanıp da bir yandan da faiz ödemeye başlamayı açıkçası biz uygun görmüyoruz. Tamamen teknik çalışmalara bağlı bir karar olacak, ne zaman uygun görürsek o zaman kullanacağız" dedi.

YASA TAMAM
Babacan, Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Yasa Tasarısı ile ilgili bir soruya da, yasa tasarısı ile ilgili kurumlar arası görüş ayrılıklarını giderdikleri ve ilgili uluslararası kurumlarla tasarıyı ele aldıklarını ve herhangi bir anlaşmazlık konusu bulunmadığı şeklinde yanıt verdi. Tasarının birkaç gün içinde Meclis'e sevkedileceğini bildiren Babacan, tasarının her yönüyle incelendiğini, hiçbir kurumun ve uluslararası kurumun söyleyeceği hiçbir şey olmayacağını söyledi.

Babacan, "AB fonlarının Türkiye'ye akışı kasımdan itibaren başlayacak. 2002 yılı finansmanı kapsamında 126 milyon Euro AB hibesi gelecek" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır