kapat
24.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Irak için destek veren NATO, Afganistan'a da Türk askeri davet etti

Türk askerine NATO'dan Irak vizesi çıktı. NATO Genel Sekreteri George Robertson, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e, "Irak'a asker gönderirseniz desteğimiz sürecek" dedi.

Robertson, "Bin Türk askeri, Afganistan'daki İl İmar Timi'ne katılsın" önerisini de yaptı.


Robertson, veda turu çerçevesinde geldiği Türkiye'de, "Irak'ta Türk askerine ihtiyaç var" mesajını verdi. Robertson, Gül'e şunları söyledi "Sizin Irak'ta bulunmanız için dünya kadar sebep var. Ama bu kadar anlayışsız bir direnme ile karşılaşıyorsunuz. Bu sözlerimle ABD'yi kastetmiyorum. Irak halkının size ihtiyacı var. Türk askerine karşı bir tutum izlenerek büyük bir fırsat kaçırılıyor. Eğer Türkiye Irak'a asker gönderirse NATO olarak desteğimizi sürdürürüz."

"BİN ASKER GÖNDERİN"
Gül ise Robertson'a, "Türkiye illa Irak'a gidecek diye bir iddiamız veya hevesimiz yok. Şartlara göre karar vereceğiz" yanıtını verdi. Bin Türk askerini Afganistan'da görev yapmaya da çağıran Robertson, şunları söyledi "Türk askeri, ISAF'ta oldukça başarılıydı. Ama Kabil dışında yapılacak çok iş var. Türk askerinin, Afganistan'ın yeniden yapılandırılması için çalışmasını arzuluyoruz. Bin asker İl İmar Timi'ne katılsın." Gül, bu isteğin değerlendirileceğini söyledi. Robertson, Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile de görüştü.

Zeynep TUĞRUL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır