kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

SERRA DEMİRKOL


Kimi'nin işi zor

Suzuka bir kez daha dananın kuyrugunun koptuğu yer olacak. "Raikkonen'in işi zor" demek öyle çok büyük bir öngörü gerektirmiyor. Ama, Raikkonen'in işinin neden zor olduğunu biraz da istatistiğin yardımıyla gözden geçirebiliriz. Japonya Grand Prix'si öncesi matematik dışında her şey Raikkonen'in aleyhine görünüyor. Aslında, Fin pilotun yalnızca matematiksel olarak şansı var denebilir.

Her şeyden önce Suzuka, Scuhmacher'in en sevdiği, en başarılı olduğu pistlerden biri. Tam 5 kez birinci olduğu bu pist Alman pilotun sürüş stiline uygun. Hızlı virajlar ve motor gücünün önemi gibi faktörler de Ferrari'den yana. Buna Bridgestone'un kendi evinde zafer kazanma isteğini de ekleyelim.Aslında Suzuka'da Williams da başarılı olabilir. Ama, Williams'ın başarılı olması da zaten Raikkonen'in aleyhine, o ille de kazanmak zorunda. Williams'ın markalardaki durumu garanti altında olsa, belki 1997 Jerez'deki gibi bir sahne görür, Williams'ların McLaren pilotunun birinciliğine göz yumuşunu izleyebilirdik.

Schumacher şampi...
Raikkonen'in kazanması bile yeterli değil. Aynı zamanda Schumacher'in puan almaması yani ilk 8 içine girmemesi gerekiyor. Bunun için de Ferrari'nin mekanik arıza yaşaması ya da Schumacher'in kaza yapması senaryolarından bir geçerli olabilir. Mekanik arıza. Schumacher'in teknik problemlerle yarış dışı kaldığı son yarışı hatırlıyor musunuz? Şahsen ben net olarak hatırlayamıyorum bile. Ama, biraz inceleyince zaten bunun hatırlanmayacak kadar geçmişte kaldığını görüyoruz. Taaa 2001 Almanya GP'sinde... Kazalarına baktığımızda ise Nisan'da Brezilya'daki olağanüstü şartlarda, aşırı kaygan zeminde yarış dışı kalışını hepimiz hatırlıyoruz. Bundan önceki son kazası ise 2000 Temmuz ayında.

Ayrıca F1'in son yarışta şampiyonluk mücadelesi istatistiklerine baktığımızda son yarışa 9 puan farkla giren hiçbir pilotun şampiyonluğu kaçırmadığını görüyoruz. En uç örnek 1986'da Alain Prost'un 6 puan geriden gelip Nigel Mansell'ın önünde şampiyon oluşu.

Tüm bu veriler spor basınında yaygın olan, hatta bunu yazanların kendilerini gülmekten alıkoyamadığı bir klişeye yönlendiriyor insanı "Schumacher şampi..."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır