kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Rekora hazır

Pazar günü yapılacak Japonya GP'sine en yakın takipçisi Raikkonen'in 9 puan önünde girecek olan Schumi, 6. şampiyonluğu kazanıp rekora ulaşacak

Japonya, F1 sezonunun son yarışına evsahipliği yapıyor. Daha önce 9 kez şampiyonun belirlendiği ve bu nedenle de büyük bir heyecanla beklenen Japonya Grand Prix'si Ferrari ve Schumacher'in şampiyonluklarını erken ilan etmeleri nedeniyle son yıllarda bu anlamını yitirmişti. Fakat, bu yıl markalarda da pilotlarda da şampiyon Suzuka'da belli olacak. Japonya'da Kimi Raikkonen birinci olur, Michael Schumacher puan alamazsa Fin pilot şampiyonluğa ulaşacak. Bunun dışındaki tüm olasılıklarda Michael Schumacher kariyerinin 6. şampiyonluğuna ulaşacak.

2 seyirci ölmüştü
Japonya ilk kez 1976 yılında Fuji Dağı'nda F1'i ağırladı. Niki Lauda'nın pist güvenliği olmadığı için 2. turunda terk ettiği yarışı Mario Andretti kazanmış, 3. olan James Hunt ise şampiyonluğa ulaşmıştı. 1977'de yılında yine Fuji Dağı'ndaki yarışta, Gilles Villeneuve'ün otomobilinin yoldan çıkmasıyla 2 seyirci hayatını kaybetti. Bu üzücü kazanın ardından Japonya 10 yıl Grand Prix düzenlemedi. 1987 yılında bu kez Nagoya şehri yakınlarındaki Suzuka Pisti'nde yapılan yarışla F1 ülkeye geri döndü.

Schumi 5 kez kazandı
Schumi, Suzuka'da en çok yarış kazanan isim. Alman pilot, bu pistte 1995, 1997, 2000, 2001 ve 2002 yıllarında ilk sırada yer aldı. Suzuka, F1'in 8 şeklindeki tek pisti. Sürücülük yeteneklerini, motor gücü ve lastikleri ön plana çıkarıyor. Bu yıla kadar bu pistte genellikle çift pit stop stratejisi uygulanıyordu. Ancak, Suzuka'da fazladan koyulan 10 litre benzin 0.4 saniyeye kadar negatif etki yapabiliyor. Bu yılki yeni kurallar nedeniyle takımların 2'den fazla pite girmesi beklenebilir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır