kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Irak'ta komutan Şahintürk

Irak'a gidecek Türk askeri, 1. Mekanize Piyade Tümeni Karargahı Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk komutasında görev yapacak. İlk etapta 6 bin asker gidecek

Tezkere'nin Meclis'ten çıkması ile Irak'ta oluşturulacak istikrar gücüne katılacak Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar birçok cephede başarıya imza atmış en tecrübeli komutanlarını ve askerlerini göndermek için hazırlıklarını tamamladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin de saldırıları engellemekte sıkıntı çektiği Irak'ın "şeytan üçgeni" olarak da isimlendirilen bölgesinde ilk aşamada 6 bin asker ile görev yapacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu görev için de daha önce Barış Gücü deneyimleri ile BM ve NATO'nun da övgüsünü alan komutanlarını görevlendirdi. Irak'a gidecek olan Türk askerine, daha önce de BM ve NATO Barış Gücü'nde başarılara imza atmış olan, Birinci Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk komuta edecek. Tümgeneral Şahintürk aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin konuşlanacağı sektörde oluşturulacak Çok Uluslu Tümen Karargahı'nın komutanı olacak.

Diğer ülkelerden asker gelene kadar bölgede 28'inci Mekanize Tugayı görev alacak. 28.Mekanize Piyade Tugayı'nın başında da Afganistan'da büyük başarı elde eden ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök tarafından "Başarı Madalyası" ile ödüllendirilen Tuğgeneral Emin Alpman bulunuyor. ABD ile başlatılacak olan mutabakat zaptı görüşmelerinin 7 gün içinde tamamlanabileceği belirtiliyor. Görüşmeler uzamazsa askerin gidiş süreci şöyle işleyecek

* Mutabakat zaptı görüşmelerinden sonra 28'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Alpman ile birlikte askeri istihbarattan oluşan bir 'keşif heyeti' incelemelerde bulunmak üzere görev bölgesine gidecek.

* Bununla birlikte Irak'taki koalisyon gücü ile koordinasyonu sağlamak üzere Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanı Tuğgeneral Ali Erdinç de görev alacak.

* Hazırlanan raporun Ankara'da değerlendirilmesinin ardından 150-200 kişiden oluşan bir ön grup asker için hazırlık yapmak üzere bölgeye gidecek. Bu grubun görüşmelerin seyrine göre Kasım ayının başında gönderilmesi planlanıyor.

* Muharip güçlerin bölgeye intikaline ise Kasım ayının 15'inden itibaren başlanması bekleniyor.

Işıl ABIŞGİL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır