kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Meydandaki camiye hırsızlar dadandı

Ortaköy'deki tarihi camiyi soyan hırsız, ezan okumak üzere camiye gelen görevliyle karşılaşmamak için kendini pencereden attı

İstanbul Ortaköy Meydanı'nda ihtişamı ve güzelliğiyle nam salan tarihi Büyük Mecidiye Camii'ni soymaya kalkışan hırsız, ikinci kat penceresinden düşerek yaralandı.

Önceki sabah saat 05.30 sıralarında meydana gelen olayda, işsiz olduğu belirlenen Ömer Faruk Karadeniz dış duvarlardan tırmanarak ikinci kat penceresini kırdı ve içeriye girdi.

Hemen alt kata inen Karadeniz, cami koruma derneğinin odasına yöneldi ve bir dolaba gizlenmiş olan yardım sandığını çıkardı. Cemaatin namaz sonrasında yardım amacıyla içine para attığı sandığın kilidini kıran hırsız 270 milyon lira ile bir miktar bozuk parayı aldı. Tam bu sırada cami kapısının açıldığını gören Karadeniz, tekrar caminin ikinci katına çıkarak geldiği yerden kaçmak istedi. Cami görevlisinin içeri girmesiyle paniğe kapılan Karadeniz, pencereden çıkmaya çalışırken dengesini kaybedip aşağıya düştü. Sesler üzerine dışarıya çıkan ve acıyla kıvranan soyguncuyla karşılayan görevli hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Ömer Faruk Karadeniz'i çaldığı paralar ile birlikte yaralı halde yerde yatarken buldu. Ambülansla Taksim İlkyardım Hastanesi'ne kaldırılan acemi hırsızın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

FATİH'TE DE ÜÇ HIRSIZ
Acemi hırsızın hastaneye kaldırıldığı sıralarda Fatih Millet Caddesi üzerindeki bir oto yedek parça dükkanının da soyulduğu ihbarı geldi.

Dükkanı soymaya kalkışan üç hırsızdan ikisi ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Kovalamaca sırasında bir hırsız da kaçmayı başardı.

Müslim SARIYAR - Ercan ERTEKİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır