kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Yeni dolarlar bugün tedavülde

Renkli ve taklit edilemeyen yeni 20 dolarlıklar bugün tedavüle çıkıyor. Yeni 20 dolarlıklar ilk kez New York'ta, Times Meydanı'nda düzenlenecek tören sırasında kullanılacak.

Bakanlık bu amaçla Times Meydanı'nda 'Paranın yeni rengi' adlı bir bilboardu da hizmete sokuyor.Yeni banknotlar ise Türkiye'ye 2004 yılında gelecek. Amerikalılar'ın yeni dolarlara uyum sağlayabilmesi için hükümet tarafından 37 milyon adet eğitim amaçlı poster ve broşür bastırılırken, eğitim amaçlı video ve CD-ROM'lar hazırlandı.

Dijital teknolojinin gelişmesi sonucu kalpazanların işlerinin kolaylaştığını düşünen Amerikan Federal Rezerv Bankası, onlardan erken davranmak amacıyla her 7-10 yılda bir Amerikan dolarlarına yeni şekil veriyor.Yetkililer, bu çerçevede basılan yeni 20 dolarlıkların daha güvenli olduklarını, taklit edilmeleri ve kaçakçılıkta kullanılmalarının çok daha zor olduğunu belirtti. Federal rezerv yetkilileri, 50 ve 100 dolarlık banknotların da sırasıyla 2004 ve 2005 yıllarında yenileriyle değiştirileceğini açıkladı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır