kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

İhracat yavaşladı sanayi üretimi düştü

Temmuzda 11.7 olan sanayi üretimi, ihracatın düşmesi nedeniyle ağustosta yüzde 10.3'e geriledi

Ekonomik büyümenin önemli göstergelerinden biri olan toplam sanayi üretimi ağustosta özellikle ihracattaki yavaşlamanın etkisiyle temmuz ayına göre geriledi. Ağustos sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.3 artarken, yılın ilk sekiz ayındaki üretim artışı ise yüzde 7.7 düzeyinde gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre ihracat temmuzda 4.2 milyar dolar olarak gerçekleşirken, ağustos ayında bu rakam 3.8 milyar dolar olmuştu.

Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE), ''2003 Yılı Sanayi Üretim Endeksi Ağustos ayı'' sonuçlarını açıkladı. Buna göre, ağustosta, geçen yılın aynı ayına göre, imalat sanayi sektörü üretiminde yüzde 10.7, elektrik, gaz ve su sektörü üretiminde yüzde 9.7 ve madencilik sektörü üretiminde yüzde 4.7 oranında artış yaşandı.

ULAŞIM ARACI DOPİNGİ
İmalat sanayi içinde yer alan alt sektörlerde ise, üretim, yüzde 423.1 oranıyla en çok diğer ulaşım araçları imalatında artarken, büro, muhasebe bilgi işlem makinaları imalatı yüzde 187.7, taşıt araçları ve karoseri imalatı yüzde 48.8, basım ve yayım imalatı yüzde 32.6, makina ve teçhizat imalatı yüzde 28.9, radyo, TV haberleşme cihazları imalatı yüzde 23.5, metalik olmayan diğer mineral madde imalatı yüzde 17.1 oranında arttı.

Bu yılın 8 aylık ortalamasında ise, bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında sanayi üretimi yüzde 7.7 oranında arttı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır