kapat
09.10.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Borsa kârı cebe koydu, bekliyor

Irak'a asker gönderme tezkeresinin de meclisten geçmesiyle, kısa vadede beklentilerin ortadan kalkmasına bağlı gelen kâr satışlarıyla borsa dün yüzde 2.16 değer kaybetti.

İki seansta toplam 1.4 katrilyon liralık işlem gerçekleşirken, 586 milyar adet hisse senedi el değiştirdi.

İMKB-100 endeksi dün 334 puanlık kayıpla günü 15 bin 147 puandan tamamladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimlerin iptaline ilişkin başvuruları reddetmesi üzerine artan iyimser havanın etkisiyle hızla yükselen endeks haftalık bazda yüzde 6.6 artış kaydetti. Faizde düşüşün bilançolarına olumlu yansıyacağı bankaların yanı sıra, özelleştirme çalışmalarına ilgilerin de etkisiyle holding hisseleri yukarı hareketin odağındaydı. Piyasa ABD ile anlaşması imzalanan 8.5 milyar dolarlık kredi ile Irak'a asker gönderilmesi konusunu birbirine bağlantılı olarak değerlendiriyordu.

AB RAPORU İZLENECEK
Uzmanlar, YSK kararı ve tezkerenin ardından piyasanın en azından kısa vadede bekleyeceği birşey kalmadığına işaret ederek, borsadaki satışları ardından beklemeye geçilmesinin çok normal olduğunu kaydettiler. Uzmanlar, orta vadeli yükseliş trendinin sürdüğü piyasanın bundan sonra bütçe, IMF görüşmeleri, 5 Kasım'da açıklanması beklenen AB İlerleme Raporu, Merkez Bankası'ndan bir faiz indirimi ve özelleştirmelere odaklanacağını söylüyorlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır