kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

KAZIM KANAT


Fatih ve Baliç!

Dünyanın dört bir yanından meslekdaşım geldi maçı izlemeye. İtiraf edeyim ne yazacaklarını merak ediyorum. En çok merak ettiğim de Japon gazetecilerin ne yazacağı. Hani biz orada dünya üçüncüsü olduk ya!..

Her neyse biz kendi dünyamıza dönelim ve derbiyi yorumlayalım.

Beni en çok şaşırtan, Fatih Akyel'in ve Elvir Baliç'in futbollarıydı. Hani biliyorsunuz, Baliç "Kefen giyerim de o formayı giymem" demişti, hani Akyel, Fener tribünlerine bile saldırmıştı ya; işte bu iki oyuncu giymem dedikleri formaları giydiler ve karşılıklı oynadılar. Elbette bunun adı kader. Hayat sürprizlerle dolu. Ama bunun gerçek anlamı profesyonellik. Ve maça da bu iki oyuncu damga vurdu. Kemal Aslan ve Van Hooijdonk'un gollerinin asistliğini Fatih Akyel yaptı. Çok da güzel yaptı. Üstelik bir Fenerli gibi yürekten oynayarak yaptı. Arif Erdem'in golünde ise Elvir Baliç asistlik yaptı. O da şık yaptı. 4 golden üçü böyle oldu.

Birini ise antalmaya gerek bile yok. Prates vurdu, auta giden top, Hakan Şükür'ün kafasına çarptı, gol oldu. Artık bundan sonra şöyle deriz Gol, golcüyü çeker! (Hakan Şükür de bu gole çok sevindi. Allah Allah!)

Teknik analizde Christoph Daum, dahi antrenörlüğünü belgeledi. "1 puan için oynuyorum" dedi ya... Hatta Van Hooijdonk'un sakat olduğunu medyayı kullanarak yaydı ya; hepsi taktikti. Daum, Fenerbahçe'yi galip getirmek için hücum oynattı. Yani savunmayı değil, hücum organizasyonlarına ağırlık verdi (Tuncay Şanlı olsaydı Fener bu maçı farklı kazanırdı).

Fatih Terim ise "Benim sürprizlerimi bekleyin" demişti. Hiçbir sürpriz görmedik. Yaptığı değişiklikler de bilinen klasik değişikliklerdi. Bizim için sürpriz, Mondragon'un iki berbat gol yedikten sonra Van Hooijdonk'un 1 metreden şutunu mükemmel kurtarmasıydı. Bu, maçın kader anıydı.

Hakemden elbette söz edeceğiz. Maç öncesi Fotomaç sormuştu; ben de şöyle demiştim "Bu maç yarıda kalmazsa Fenerbahçe kazanır." Ama tek korkum, federasyonun, 'Maç berabere bitsin, olay çıkmasın' talimatıydı. Talimat yerini bulmuş. Son dakikada Luciano'nun elle oynadığı pozisyonda penaltıyı vermedi. Bu söylediklerime kanıt şu Maçın başında da Bülent Korkmaz'ın Van Hooijdonk'u düşürmesine penaltı vermedi.

Bu konuda artık herkes cesur ve dürüst olmak zorunda. Çünkü artık derbinin keyifini yaşayamıyoruz. Önümüze hep federasyon ve hakem engeli çıkıyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır