kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

AHMET HAKAN


Cem Özer'in düşüş nedeni

Cem Özer, bir anarşist olduğu için kaybetmiş! Bir gazeteye verdiği röportajda bunu söylüyor. Okurken, kendime hakim olamadım, sinirli bir tebessümle "Bu kadar da olmaz" dedim..

Anarşistmiş! Peki hangi anarşist eyleme imza atmış. Benim anımsadığım en anarşist Cem Özer eylemi şu Londra'da bir bilboard kiralayıp sevgilisine 'seni seviyorum' mesajı vermek!

Röportajda, kaybetmesinin başka nedenlerini de sıralıyor.. Kurulu düzeni kaşıdığını iddia ediyor. Kendisinin Sean Penn olduğu için kaybettiğini, bugün kazananların tümünün Demi Moore olduğunu söylüyor. Ben bunları okurken, Cem Özer'in 'kurulu düzeni kaşımak' adına ne yaptığını düşünmeye başladım.. Hiçbir şey hatırlayamadım.

Sonra aklıma şu geldi Sakın Cem Özer, kurulu düzeni savunmak adına yaptığı atılımların, kurulu düzeni rahatsız edecek eylemler olduğunu düşünüyor olmasın?

Son dönemlerinde acıklı bir güldürme çabası içine girdiği o mesaj ağırlıklı talk show programlarında ne yapıyordu diye sordum kendime ve anımsamaya çalıştım..

Yaptığı şuydu Kurulu düzenin egemenlerinin arkalarında olduğu belediye başkan adaylarını programına çıkarıp, kurulu düzenin önünü kesmek için çaba gösterdiği başkan adayını yerden yere vurdurmak!..

Böyle yazdığıma bakmayın. Bütün bunları yaparken yüksek bir politik bilinç ve söylemle bu işi yapmazdı.. Politik bilincin kırıntısına bile rastlamanız imkansızdı o programlarda.. Bugün için epey geliştirilen söylemin, arkaik ve çocuksu bir ilk türeviydi onunki. Onu anlamaya çalıştığımda ise aklıma şunlar geliyor Belki de sonradan gördüğü üst düzey yaşam tarzını korumaya çalışmıştı. Titizlendiği şey, geç bulduğu zenginlikleri elden kaçırmamaktı. Titizlendiği şey buydu belki. "Benim için önemli olan yaşam tarzımdır" diyemediği için de, daha artistik ve etkileyici olsun diye "Atatürkçülük"ten dem vurdu.. Bilemiyorum..

****

Bugünlerde eski şaşaalı günlerini arayan Cem Özer, yeni bir çıkışın peşinde. Yeniden o parlak günlerine dönmek istiyor..

Her ne kadar kendisine kızgınlık duysam da, ben de eski parlak günlerine dönmesini isterim. Çünkü kendisine duyduğum kızgınlık, biraz acımayla karışıktır. Ayrıca "Berlin in Berlin"deki oyunculuğunu da pek beğenmiştim.

Bütün bu nedenlerden dolayı ona, belki yeniden yükselişe geçmesine neden olur diye bazı tavsiyelerde bulunmak isterim

Ey Cem Özer! Her şeyden önce düşüşe geçişinin gerçek nedenlerini saptamakla işe başlamalısın! Yaşamındaki kavramları yerli yerine oturtursan, ne demek istediğimi anlayabilirsin.. Sen hiçbir zaman anarşist olmadın, sen tipik bir sağcı gibi davrandın. Kurulu düzeni kaşımayı bırak, kurulu düzenin vulgar bir amigosu oldun.

Sakın "Mesaj verme kaygısı taşıdığım için beni harcadılar" diye düşünme! Sen mesaj verme kaygısı taşıdığın için değil, verdiğin mesajlar çok sıkıcı ve banal olduğu için kaybettin.

İmza Bir dost..


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır