kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Turkiye boru ussu oluyor

Dunya boru pazarinin yuzde 50'sine sahip olan Danimarkali firma Grundfos'un hedefi Turkiye'yi bir us olarak kullanip, Turki Cumhuriyetlerindeki pazarlara ulasarak buyumek

Dunyanin en buyuk endustri, isitma, klima, sulama ve atik su pompa ureticilerinden birisi olan ve merkezi Damimarka'da bulunan Grundfos'un hedefi Turkiye'yi us haline getirerek Turki Cumhuriyetler'e ulasmak. 5 yil once Turkiye ofisini acarak Turk pazara giren ve pazarin yuzde 12'na sahip olan Grundfos, basta Turkmenistan olmak uzere Turki Cumhuriyetlerde lider olmak istiyor. Gecen yil net cirosu 1 milyar 440 milyon euroya ulasan firma 100 milyon Euroluk Turkiye'deki pompa pazarinda ise payini yuzde 20'ye cikarmayi planliyor. Bugun Turkiye'de sadece montaj yapan Grundfos'un gelecekteki hedefi ise Turkiye'de uretim de yapabilmek.

Grundfos yoneticileri firmalarini tanitmak ve gelecek ile ilgili hedeflerini anlatmak icin Turk gazeteciler icin 3 fabrikasi ile yonetim merkezinin bulundugu Danimarka'nin Bjerringbro kentinde bir basin toplantisi duzenledi. 1945 yilinda ciftcilik yapan Poul Due Jensen tarafindan Grundfos'un temellerinin atildigini anlatan Yonetim Kurulu Baskan Vekili Soren Sorensen 58 yil icinde Grundfos'un 43 ulkede 11 bin calisani ile hizmet veren dunyanin en buyuk sirketlerinden biri haline geldigine dikkat cekti. Her yil 10 milyonun uzerinde pompa uretildigini vurgulayan Sorensen, Grundfos'un ayni zamanda Iskandinav ulkelerinin en buyuk motor ureticilerinden birisi oldugunu da belirtti.

TURKIYE MERKEZ
Grundfos Turkiye Genel Muduru Karsten Pillukeit Turkiye'de 5 yildir faaliyet gosteren firmanin uretim degil, montaj yaptigini soyledi. 2002 yilinda ekonomik alanda yasanan olumsuzluklara ragmen yuzde 30 oraninda buyuduklerini anlatan Pillukeit, 100 milyon Euroluk pazarin yuzde 12'ne sahip olduklarini ve bu payi yuzde 20'ye yukseltmeyi planladiklarini anlatti.

Turki Cumhuriyetlerin onemli oldugunu vurgulayan Pillukeit, "Turk pazari kadar bizim icin basta Turkmenistan olmak uzere Turki Cumhuriyetler'de onemli. Turkiye'de ise gelecekte montaj yerine uretim yapabilecek bir fabrika kurmak da hedeflerimiz arasinda yer aliyor" seklinde konustu.

Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sari Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir