kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

70 bin 125 seyirci vardı

Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ilk derbi maçına büyük ilgi vardı. 30 yıl önce İzmir'de oynanan F.Bahçe-G.Saray maçını 66 bin 701 kişi izlemişti. Bu rekor yaklaşık 3500 seyirci farkla kırıldı

Diyarbakır maçını geçti
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ilk derbi maçında lig tarihinin seyirci rekoru kırıldı. 80 bin 597 kişi kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan ilk derbi maçta toplam seyirci rakamı 70 bin 125 olarak açıklandı. Bu sayı, kayıtlara Birinci Lig maçında en fazla seyircinin izlediği karşılaşma olarak geçti.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezonun ilk haftasında Diyarbakırspor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı maçı 62 bin 600 kişinin izlediği yetkili kişiler tarafından açıklanmıştı. Bu da kayıtlara rekor olarak geçmişti.

Lig tarihinde ayrıca, 1988-89 sezonunda, 30 Ocak 1989'da İzmir'de yapılan Altay-Fenerbahçe maçını biletli 62 bin 200 seyirci izlemişti.

Bir Olympiakos kaldı
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bundan önceki maçlardaki seyirci rekoru ise İzmir'de kırılmıştı.

21 Ocak 1973'te İzmir Atatürk Stadı'nda yapılan Gazeteci Hasan Tahsin Kupası maçını ise 66 bin 701 seyirci izlerken, bu rakam, dünkü maça dek, ezeli rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçmişti. Böylece derbi rekoru 30 yıl sonra kırılmış oldu.

Galatasaray ile Yunanistan'ın Olympiakos takımları arasında geçen sezon başında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan özel karşılaşmada satılan 79 bin bilet ise, lig maçları dışında Türkiye rekoru olarak kayıtlara geçmişti.

Erkan KOYUNCU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır