kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Magandanın kurşunu Aleyna'yı buldu

Anneannesinin kucağında mahallelerindeki düğünü izleyen beş yaşındaki Aleyna bir anda kanlar içinde yere yığıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen bir magandanın silahından çıkan kurşun, küçücük çocuğu Azrail'le tanıştırmıştı

Maganda kurşunu bu kez 5 yaşındaki bir kız çocuğunun ölümüne neden oldu. Ankara'nın Mamak ilçesinin Türközü semtinde önceki akşam yapılan sokak düğününde bütün mahallelinin eğlencesi, bir magandanın silahını ateşlemesi ile yasa dönüştü. Serseri kurşun, düğünü anneannesi ile birlikte izleyen 5 yaşındaki Aleyna Durmaz'ın başına saplandı. Minik Aleyna hayatını kaybetti.

Olay, önceki akşam Türközü Mahallesi 163'üncü Sokak'ta Celal Çelen'in oğlu Evren ile Merzifon'dan gelin gelen Zeynep'in damat evindeki düğününde yaşandı. Anne Deniz Durmaz'ın anlattığına göre, komşularının düğünü için kızı Aleyna'ya en güzel elbiselerini giydirdi, saçını taradı ve annesi Nazmiye Uçar ile birlikte düğün evine yolladı.

KİMSE SİLAH SESİ DUYMADI
Anneanne Nazmiye Uçar, Aleyna ile evlerinin biraz ilerisinde yapılan düğünü izlemek için sokaktaki bir kapının eşiğine oturdu. Bu sırada Aleyna da sokakta kurulan orkestradan bütün mahalleye yayılan oyun havasının coşkusuna kapılıp danslar ediyor, oyunlar oynuyordu.

Eğlencenin sonuna doğru yaklaşıldığı saat olan 21.00 sıralarında, Aleyna bir anda hemen arkasında duran anneannesi Nazmiye Uçar'ın kucağına yığıldı. Anneanne Turan ilk anda torununa ne olduğunu anlamadı. Yaşlı kadın, altı torunundan biri olan Aleyna'nın yüzünde kan görünce çırpınmaya başladı ve komşularından yardım istedi.

O sırada düğünü izlemekte olan mahalle sakinlerinden Ahmet Kalır, olayın bundan sonrasını şöyle aktardı "Çocuğun biri yere düştü. Kıyafeti benim çocuğumun kıyafetine çok benziyordu. Çocuğum zannedip hemen koştum. Baktım benimki değil. Yüzünde kan vardı. Önce yere düştüğünü ve ağzının burnunu kanattığını zannettik. Hemen yakındaki Akdere Polikliniği'ne götürdük. O ana kadar yaşıyordu. Poliklinik'te başında kurşun yarası olduğu ortaya çıkınca şaşırdık. Çünkü hiç silah sesi duymadık. Hemen en yakın olan İbn-i Sina Hastanesi'nin acil servisine çocuğu taşıdık. Filmi çekilince başına bir merminin saplanmış olduğunu doktorlar söyledi. Hemen ameliyata aldılar. Ancak ameliyata götürülürken çocuğun hayatını kaybettiğini söylediler."

SUSTURUCUSU MU VARDI?
Eşi bir yıldır Ankara dışında çalışan ve temizliğe giderek evinin geçimini sağlayan anne Deniz Durmaz, kızının ölümü ile yıkıldı.

Anne Deniz Durmaz, tek çocuğunun ölümünü öğrendiğinde baygınlık geçirirken, baba Ender Durmaz'ın bir yıla yakın süredir çalışmak amacıyla Ankara dışında bulunduğu öğrenildi. Yakınları, Aleyna'nın son dönemde babasını çok özlediğini söylediğini belirterek, "Babasına hasret gitti" dediler. Bir temizlik firmasında çalışan Deniz Durmaz göz yaşı dökerken, "en güzel elbiselerini giydirip, öpüp kokladıktan sonra kızını düğüne yolladığını" söyledi. "Kalbim ağrıyor, ciğerim yanıyor" diye gözyaşı döken anne Deniz Durmaz, "Keşke benim kucağımda ölseydin. Son nefesinde bile göremedim. Ben seni bu kurşun için mi büyüttüm? Ben senin cenazen için mi haftalık izin yapıyorum?" diye ağıt yaktı. Düğünde hazır bulunan mahalle sakinlerinin hemen hepsinin silah sesi duymadıklarını söylemesi üzerine polis, silahın bir susturucu takılarak ateşlenmiş olabileceği şüphesi ile soruşturmayı genişletti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır