kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Teleferikten ölüme uçtu

Okuldan eve dönerken "teleferik"e binen Sümeyra, 70 metrelik uçuruma düştü

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yol sıkıntısı çekilen bir çok yerleşim biriminde ulaşım aracı olarak kullanılan ve özellikle çocuklar için tam bir ölüm tuzağı olan ilkel teleferikler can almaya devam ediyor. Rize'nin Kalkandere İlçesi'nde de cuma günü okuldan çıkan 14 yaşındaki Sümeyra Reisoğlu Kaçaroz Mahallesi'ndeki evine gitmek için bindiği teleferikten 70 metrelik boşluğa düşerek hayatını kaybetti.

Kalkandere Dülgerli Köyü İlköğretim Okulu altıncı sınıfında okuyan Sümeyra Reisoğlu haftanın son günü okul çıkışı evine gidebilmek için köyden kendi mahallesine çekilen ilkel teleferiğe bindi. Karşılıklı çekilen halatlar üzerine bağlanmış bir kutudan oluşan ve hiçbir emniyet önlemi bulunmayan teleferikte dengesini kaybeden küçük kız tutunmayı da başaramayınca yetmiş metrelik boşluğa düştü.

VADİNİN DERİNLİĞİNDE BULUNDU
Kızının akşam saatlerine kadar eve gelmediğini gören Veysel Reisoğlu, arkadaşlarından da Sümeyra'yı hiç görmedikleri bilgisini alınca son çare olarak teleferiğin kurulduğu güzergahta arama yapmaya başladı. Ve yaşlı adam vadinin en derin mevkiinde Sümeyra'nın parçalanmış cesedini buldu.

Sümeyra Reisoğlu'nun ölümüne savcılık el koyarken ilçe halkı yol sıkıntısı yüzünden kullanılan ilkel teleferiklerin, yol yapılmaması halinde daha çok can alacağını söylediler. Teleferikler Doğu Karadeniz Bölgesi'nde özellikle Giresun, Rize, Artvin ve Trabzon'da yük ve insan taşımacılığında kullanılıyor.

Ersin RAMOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır