kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Gençlerimiz Alaska'da başarıya koştu

Amerika'nın Alaska Eyaleti'ne bağlı Girdwood Şehri'nde düzenlenen 19'uncu Dünya Dağ Koşusu'nda Türk gençleri gururumuz oldu.

30 ülkeden toplam 400 sporcunun katıldığı yarışma oldukça çekişmeli geçti. Genç bayanlar klasmanında yarışan Türkan Bozkurt ikinci olarak yarışı tamamladı. Genç erkekler klasmanında Türkiye'yi temsil eden Sedat Günen de üçüncülüğe hak kazanarak yarışmadan bronz madalyayla ayrıldı. Bozkurt'un koçu Mehmet Genç, "Dağ koşularında başarıyı yakalamak her zaman çok daha fazla zordur. Çünkü yarışmacı hem normal bir atlet gibi koşarken hem hava koşullarıyla hem de dağın yüksek bölgelerinde meydana gelen basınçla mücadele eder. Çocukları kutluyorum" dedi.

DİKKAT ÇEKTİLER
Sekiz kilometrelik koşu boyunca yağan kara aldırış etmeden koşan gençlerimiz başarılarının haklı gururunu yaşadı. Alaska'nın kış sporlarıyla da ünlü Alyeska Dağı'da düzenlenen yarışın normal şartlarda Avrupa'da yapıldığını belirten yetkililer, "Bu yıl dağ koşusu tarihinde ikinci kez Avrupa dışında koşuldu. İlk kez de Amerika'da düzenlendi" diye bilgi verdiler. Sporcularımız yüksek performans gerektiren bu yarışta ilk üçe girerek haber ajanslarının da dikkatini çekti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır