kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Babası sokak sokak dolaşıp onu arıyor

Çoğu kişinin 'benim başıma gelmez' dediği şey Tuna ve Beyhan Tarı çiftinin başına geldi. 28 yaşındaki genç çiftin tek çocukları olan 3.5 yaşındaki Ahmet, 30 Mayıs'ta evlerinin önünde kayboldu.

Üstelik evleri, etrafı tel örgülerle çevrili, kapısında 24 saat güvenlik görevlisi bulunan bir sitede olduğu halde...

Ve aradan 116 gün geçti. Ama minik Ahmet'ten en küçük bir iz bile bulunamadı. Tarı Ailesi'nin yaşadığı eve daha ilk girişte bir boşluk karşılıyor insanı. Yüzlerde acı bir keder. Acılı anne konuşuyor önce

DOĞUM GÜNÜNDE GELSE
"Annesini babasını bilen bir çocuğu alıp götürüyorlar. O çocuğun ömür boyu psikolojisini düşünebiliyor musunuz? O geldiğinde anne babayı nasıl bulacak? Zannediyorlar ki güzel bir şey yaptık. Ağlayanın malı gülene hayretmez. Hep Allah'a sığınıyorum. 16 Ekim Ahmet'imin doğum günü. Bir mucize gerçekleşse ve bir kez daha doğar gibi o gün çıkıp gelse diye dua ediyorum."

Kelimelerin boğazına düğümlendiği eşini teskin etmek baba Tuna Tarı'ya düşüyor. Onun işi daha da zor. Bir yandan kendi acısını içine gömerek, eşine ve ailesine destek olmak durumunda; bir yandan da umudunu, direncini yitirmeden minik oğlunu aramayı sürdürmek zorunda

ÖLMÜŞ OLAMAZ
"Ahmet'in kaybolmasıyla ilgili haberlerin ardından biz de pek çok yere afiş yapıştırdık. Görenlerin ihbar etmesi için telefonlarımızı verdik. Çok geçmeden ihbarlar gelmeye başladı. Her telefonda kalkıp gittik. Tüm aile seferber olduk. Mesafeleri uçarcasına gidiyordum. Her seferinde büyük bir hayal kırıklığı yaşadım ama yılmadım. Sokağa çıktığım anda gözüm etrafta. Bir umut, belki yolda görürüm diye..."

Polisin kendilerine verdiği bilgilere göre minik oğullarının ölmüş olma ihtimali çok küçük bir olasılık. Tuna Tarı "Polisin kayıtlarında benzeri bir başka kayıp yok. Başka kayıplar var ama yaşları büyük. Ya genç ya da daha yaşlı. Şu anda onlar da bir şey yapamıyorlar. Ancak bunun bir şebeke olduğunu, bir gün bir yerden küçük de olsa bir ipucu bulacaklarını söylüyorlar" diyor.

Nevzat ATAL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır