kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Evlat edinmek istedim vermediler

24 saatlik Kaan bebeği hastaneden çalan Sultan Turan, cezaevine girmeden önce pişmanlığını SABAH'a anlattı Çocuğum olmayacaktı, kocam boşanma davası açtı. Evlatlık almak istedim, vermediler. Kocam beni bırakmasın diye yaptım

İzmir'de bir polis ailesinin bebeğinin çalınmasının ardından gelişen olayların perde arkası aydınlandı. Geçtiğimiz çarşamba günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Ünitesi'nden Kaan bebeği çalan Sultan Turan, cezaevine gönderilmeden hemen önce, olayı tüm ayrıntılarıyla SABAH'a anlattı.

Sultan Turan, Mehmet İlhami Turan'la bir süre beraber yaşadıktan sonra evlendiklerini, ancak önce ailesiyle sorun yaşamış, "Kocan paranı yemek istiyor" diyen ailesinin evliliğe karşı çıkmışlar. Ancak aldırmayıp evlenen Turan, Şubat 2003'te hamile kalmış

İKİZ ÇOCUK YALANI
"Düşük yaptım. Doktor bana, bir daha çocuk sahibi olamayacağımı söyledi. O an dünya başıma yıkıldı. Kocama söyleyemedim. Eşim beni halen hamile biliyordu. Ama aramız açılmıştı. Evi terk etmiş, boşanma davası açmıştı. Ben kendisine 'İkiz çocuklarımız doğsun, nüfuslarını çıkaralım, ondan sonra boşanalım' dedim. O da kabul etti. Çocuğu çaldığım 16 Eylül günü boşanma davamız vardı."

Turan, önce evlat edinmeyi denemiş "Çocuk Esirgeme Kurumu'na giderek çocukları çok sevdiğimi, ancak eşimden boşanmak üzere olduğumu ve mal varlığımın çok fazla olduğunu söyledim. Ancak evli çiftlere çocuk verdiklerini söylediler."

Başarılı olamayınca, karnına yastık bağlamış ve olaydan 10 gün önce İzmir'e doğum yapmaya gideceğini söyleyip Denizli'den ayrılmış. Aslında, İzmir'deki hastaneye alerji tedavisi için sevkedilmiş

AYNI ODADA KALDIM
"Amcada iki gün kaldıktan sonra alerji tedavisi için sevk edildiğim Tepecik SSK Hastanesi'ne geldim. Burada alerji tedavisi görecektim. Beni Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne sevk ettiler. Burada da 1.5 ay sonrasına randevu vereceklerini öğrendim. Bir kaç gün kalırım, daha sonra da eşime 'ikiz bebekler öldü' deyip dönerim diye düşündüm."

Yalan söyleyerek bir gün doğum servisinde, iki gün de tüp bebek servisinde yattığını anlatan Turan, kaçırdığı bebeğin annesiyle de burada tanışmış. Hastanede, görevlileri atlatmak için her birine ayrı bir yalan uydurmuş. "Bebeğin teyzesi Esin ile samimi olduk. Ona da kısırlık tedavisi gördüğümü söyledim. Bebeğin altını bile beraber açıyorduk. Bir ara odaya gelen bir hemşire, kim olduğumu sorup dışarı çıkardı. Esin uyuyordu. Sorun çıkmasın diye çıktım. Çantayı dışarıdaki taksi durağına bıraktım. Gidecek yerim olmadığı için tekrar hastaneye döndüm. Kaan ve teyzesinin bulunduğu 117 numaralı odaya gittim. Birlikte uyuduk."

Bebeği çalmaya bir anda karar vermiş "Bebek uyuyordu. 'Bol bulmacalı bir gazete olsa da çözsek' dedim. Teyzesi de 'ben alırım' dedi. 5 milyon verdim. Bebek ağlayınca annesinin bulunduğu yoğun bakım servisine götürdüm. Annesinin ismini bilmediğim için bulamadım."

BEBEK SANA YAKIŞMIŞ
Kucağımda bebekle koridorlarda gezen Sultan Turan, o sırada karşılaştığı bir bayanın sözlerinin, kendisini bebeği almaya teşvik ettiğini öne sürüyor "Bir bayan yanıma gelip 'Allah analı babalı büyütsün' dedi. Bebeğin benim olmadığını söylediğimde de 'Yazık, çok yakışmışsınız birbirinize' dedi ve gitti. O an ben bebeğin yüzüne baktım. Aklıma bir daha anne olamayacağım, kocama söylediğim yalan geldi. Hastaneden kaçmaya çalıştım. Çantamı bıraktığım durağa gittim, taksici ile garaja gitmek üzere pazarlık yaptım. Garajın üst katında 10 dakika kadar bebeği geri vermeyi düşündüm. Sonra yüzüne baktım ve vazgeçtim."

Ona giysiler aldım "Bebeği Denizli'ye getirip evde bir kaç saat kaldıktan sonra doktora götürdüm. Bana her şeyin normal olduğunu söyledi. Bir kaç vitamin yazdı. 30 milyon verip ilaçları aldım. Bebeklerin genelde gaz problemi var. Bunu bildiğim için ona hemen gidip ıhlamur aldım. Kendi zevkime göre giysiler aldım. Eve geldim."

Turan, olay bittikten sonra, bebeği çalma gerekçesinin temelinde yalnızlık duygusu yattığını söylüyor

"En büyük nedeni eşimden ayrılmak üzere olmamdı. Bana bakar, beni yalnız bırakmaz, bana can yoldaşı olur, diye düşündüm. Polisler eve gelip bebeği teyzesine verdiğinde bayıldım. Ama annesinin çektiği ıstırabı o an daha iyi anladım. Bu söylediklerime bebeğin ailesi dahil herkes gülecek, ama gerçekten, çok ama çok üzgünüm, pişmanım. Önceden planlanmış bir olay değil. Zaten planlı bir olay olsa beni kimse bulamazdı. Bebeğin ailesi lütfen beni affetsin."

Fatih ŞENDİL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır