kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

ABD Ordusu'nun sistemi şirketlere kâr yazacak

Sun Microsystems ürettiği java kartlarıyla istediğiniz bilgisayarı kendi bilgisayarınız gibi kullanabiliyorsunuz. Sistem şirketlere yüzde 40'a varan yatırım avantajı sağlıyor

Şirketlerin bilgisayar yatırımlarımlarıyla karşılarına çıkan iki büyük bela var. Birincisi yeni yatırımlarla artan donanım ve yazılım maliyeti, ikincisi de güvenlik. Sun Microsystems bu iki soruna ışık tutan Sun Network toplantırında yeni çözümlerini anlattı. Yeni yazılım stratejisi şirketin değişik departmanlarında sadece belli saatlede kullanılan atıl durumdaki bilgisayarları sürekli kullanılmasını sağlayacak şebeke sistemini kuruyor. Böylece her departmana ayrı bilgisayar almak yerine herkese istediği anda ulaşabileceği bilgisayarları sunuyor. Bu sırada ortaya çıkabilecek güvenlik açıklarını da java teknolojisi kullanılan kartlar aracılığıyla ortadan kaldırmayı hedefliyor. Özellikle üretim sanayinde her birimin ihtiyacını karşılayacak bilgisayar yatırımı yapmak şirketin maliyetlerini olumsuz yönde etkiler üstelik ayın veya günün belli dönemlerinde çoğu bilgisayar boş durur. İşte bu durumlarda şirket içindeki farklı birim ve ekiplerin şebeke yazılımları aracılığıyla bilgisayarları kullanması sağlanıyor. Böylece ortalama ömrü 3 veya 4 yıl olan donaımlar daha uzun süreli verimli bir şekilde kullanılmış oluyor.

GÜVENLİK SİSTEMİNE KATKI
Sun Microsystems Başkan'ı Scott McNealy Windows platformunun pek çok kez güvenilmezliğini kanıtladığını iddia ederklen, java teknolojisinin güvenlik sistemine getirdiği katkı konusunda örnekler verdi. McNealy "Askeri ve sivil devlet kurumları java platformlarını daha güvenli bularak kullanıyor. Finans kurumları, sağlık kurumları da benzer nedenlerle java platformunu tercih ediyor. Masaüstü uygulamalarında java platformu windows platformuna göre yüzde 70 daha ucuz" dedi.

Timur SIRT


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır