kapat
22.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Türkiye boru üssü oluyor

Dünya boru pazarının yüzde 50'sine sahip olan Danimarkalı firma Grundfos'un hedefi Türkiye'yi bir üs olarak kullanıp, Türki Cumhuriyetlerindeki pazarlara ulaşarak büyümek

Dünyanın en büyük endüstri, ısıtma, klima, sulama ve atık su pompa üreticilerinden birisi olan ve merkezi Damimarka'da bulunan Grundfos'un hedefi Türkiye'yi üs haline getirerek Türki Cumhuriyetler'e ulaşmak. 5 yıl önce Türkiye ofisini açarak Türk pazara giren ve pazarın yüzde 12'na sahip olan Grundfos, başta Türkmenistan olmak üzere Türki Cumhuriyetlerde lider olmak istiyor. Geçen yıl net cirosu 1 milyar 440 milyon euroya ulaşan firma 100 milyon Euroluk Türkiye'deki pompa pazarında ise payını yüzde 20'ye çıkarmayı planlıyor. Bugün Türkiye'de sadece montaj yapan Grundfos'un gelecekteki hedefi ise Türkiye'de üretim de yapabilmek.

Grundfos yöneticileri firmalarını tanıtmak ve gelecek ile ilgili hedeflerini anlatmak için Türk gazeteciler için 3 fabrikası ile yönetim merkezinin bulunduğu Danimarka'nın Bjerringbro kentinde bir basın toplantısı düzenledi. 1945 yılında çiftçilik yapan Poul Due Jensen tarafından Grundfos'un temellerinin atıldığını anlatan Yönetim Kurulu Başkan Vekili Soren Sorensen 58 yıl içinde Grundfos'un 43 ülkede 11 bin çalışanı ile hizmet veren dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline geldiğine dikkat çekti. Her yıl 10 milyonun üzerinde pompa üretildiğini vurgulayan Sorensen, Grundfos'un aynı zamanda İskandinav ülkelerinin en büyük motor üreticilerinden birisi olduğunu da belirtti.

TÜRKİYE MERKEZ
Grundfos Türkiye Genel Müdürü Karsten Pillukeit Türkiye'de 5 yıldır faaliyet gösteren firmanın üretim değil, montaj yaptığını söyledi. 2002 yılında ekonomik alanda yaşanan olumsuzluklara rağmen yüzde 30 oranında büyüdüklerini anlatan Pillukeit, 100 milyon Euroluk pazarın yüzde 12'ne sahip olduklarını ve bu payı yüzde 20'ye yükseltmeyi planladıklarını anlattı.

Türki Cumhuriyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Pillukeit, "Türk pazarı kadar bizim için başta Türkmenistan olmak üzere Türki Cumhuriyetler'de önemli. Türkiye'de ise gelecekte montaj yerine üretim yapabilecek bir fabrika kurmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor" şeklinde konuştu.

Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır