kapat
12.09.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Rüşvet cinneti

Beşiktaş'ta, Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları arasında çıktığı iddia edilen rüşvet kavgası, 2 cinayeti beraberinde getirdi. Emre Şen adındaki polis memuru, görev yaptığı 3 meslektaşını kurşun yağmuruna tuttu. İki memur ölürken, üçüncüsü kaçarak canını kurtarabildi.

Olayın ardından ortaya atılan iddialar, rüşvet paylaşımındaki 'adaletsizlik' yönünde ağır basıyor. Katil polis Emre Şen'in, "Beni bataklığa bulaştırmak istediler. Ben onurlu bir insanım, bulaşmadım ve bulaşmayacağım. İkisini de öldürdüm. Gelin beni teslim alın" şeklindeki telsiz anonsu, kafaları karıştırdı


Trafik polislerinin rüşvet kavgası, 2 polis memurunun ölümüyle kanlı bir şekilde sona erdi. Beşiktaş Yıldız'daki Trafik Vakfı'na ait otoparkta meydana gelen olayda, İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir yıllık polis memuru olan ve memuriyet asaleti henüz onaylanmayan Emre Şen, mesai arkadaşları Dursun Demir ve Naci Akarsu'yu kurşun yağmuruna tuttu. Dursun Demir olay yerinde can verirken, 18 yıllık polis memuru Naci Akarsu, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Olay yerinde bulunan üçüncü polis memuru Alp Han Taşer ise, otopark dışına kaçıp, Beşiktaş Polis Merkezi'ne sığınarak, ölmekten son anda kurtuldu.

PAYINA DÜŞENLE YETİN'
Beşiktaş bölgesinde görev yapan 56.30 ve 56.31 kod numaralı trafik ekipleri, dün sabaha karşı 05.30 sıralarında Yıldız'daki Trafik Vakfı'na ait otoparkta buluştu. Kısa bir süre sonra genç polis Emre Şen, diğer üç polis ile tartışmaya başladı. O sırada olay yerinde bulunan otopark görevlisinin, basın mensuplarına verdiği bilgiye göre, trafik ekibine 1.5 ay önce katılan ve 1 yıllık kıdemi olduğu için, görev sırasında toplanan rüşvetlerden kendisine az pay verilmesine itiraz eden Emre Şen, arkadaşlarına daha fazla pay almak için ısrarcı oldu. 10 yıllık polis memuru Dursun Demir ve Naci Akarsu, kararlarından vazgeçmedikleri gibi, Şen'e, bölgeye yeni geldiğini ve kendisine verilenle yetinmesi gerektiğini söylediler. Sinirlenerek kulübe dışına çıkan Emre Şen, burada kendi kendine konuşmaya başladı. Daha sonra da belindeki silahı çekerek içeriye girdi. İlk olarak silahını kendi ekip arkadaşı Naci Akarsu'ya çevirdi. Akarsu'ya 2 el ateş etti. Başından ve göğsünden ağır yaralanan Akarsu, olduğu yere düştü. 18 yıllık polis memuru Akarsu, 8 yıldan beri İstanbul'da görev yapıyordu. Akarsu, olay yerine gelen ambulansa hastaneye kaldırılırken yolda öldü.

Sıranın kendisine geldiğini anlayan Dursun Demir ise bir anlık sessizlikten faydalanarak kulübe dışına kaçtı. Şaşkınlığını atan Emre Şen, Dursun Demir'in peşinden otoparkın avlusuna çıktı. Burada Demir'i sıkıştıran Şen, silahını 7 kez ateşleyerek, Demir'i de vurdu. Polis memuru Demir, aldığı kurşun yaraları nedeniyle olay yerinde can verdi.

KÖPEĞİ DE VURDU
Bu arada kaçan üçüncü polis memuru Alp Han Taşer, otoparta araçların arasına saklandı. Silah seslerini duyarak olay yerine gelen bir sağlık memuru, eli silahlı polis Taşer'i hırsız zannederek yerini işaret edince, az kalsın üçüncü bir cinayete neden oluyordu. Taşer, yerinin sağlık memuru tarafından katil polis Emre Şen'e söylendiğini anlayınca, otoparkın dışına kaçtı. Bu arada Taşer'i vurmak isteyip vuramayan Şen'in, otoparktaki silah sesleri yüzünden huysuzlanarak, sürekli havlayan bekçi köpeğini de öldürdü.

Arkadaşının elinden zor kurtulan Alp Han Taşer ise, canını kurtarmak için ticari bir taksi ile kaçarak Beşiktaş Polis Merkezi'ne sığındı.

BENİ BEKLEMEYİN TELEFONU
Şen, arkadaşlarını kurşun yağmuruna tuttuktan sonra kendisini teslim almaya gelen arkadaşları tarafından cep telefonuyla konuşurken bulundu. Şen'in telefonda, "Ben bunları 20 gün önce, istihbarata şikayet ettim. Ama hiç bir şey yapılmadı. Üzerimde dümen döndürüyorlardı. Tam tersi benim üstüme geldiler. 200 milyonu paylaşıyorlardı" dediği duyuldu.

Şen'in daha önce, evini telefonla arayarak, "Hakkınızı helal edin. Ben iki polis öldürdüm. Ben artık eve gelemeyeceğim" dediği öğrenildi. Şen, evini aradıktan sonra, polis telsizinden "Beni bataklığa bulaştırmak istediler. Ben onurlu bir insanım, bulaşmadım ve bulaşmayacağım. İkisini de öldürdüm. Gelin beni teslim alın" diye anons etti.

Bu arada olay yerine gelen Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polislere teslim olan Emre Şen'in, "Beni uyuşturucu işine bulaştıracaklardı. Ben bu işlere bulaşmayı sevmiyorum. Kimseye alet olmam" diye kendisini savunduğu öğrenildi.

İFADESİ KARIŞIK
Olayın soruşturması Asayiş Şube dedektiflerince, genişletilerek sürdürülüyor. Asayiş Şube Cinayet Masası tarafından sorgulanan Emre Şen'in ifadesinde, bir dediğinin diğerini tutmadığı ve sürekli olarak ifade değiştirdiği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ile görüşen Asayiş Şube yetkilileri, olayın soruşturmasını Başsavcı Yardımcısı Ünal Soytekin'e devretti.

Her iki tarafın da, polis olması cinayet işleyen polis memurunun iddialarının daha tarafsız bir şekilde araştırılması için soruşturmanın savcılığa devredildiği ifade edildi.

CAMA KAFA MI ATTI?
Bu arada savcılığa götürülürken, Emre Şen, kendisini tutan polislerin arasından sıyrılarak koridorda bulunan cama kafa attığı bildirildi. Şen'i kurtarmak isteyen, bir başka polis memurunun da çeşitli yerlerinden kırılan camların isabet etmesi sonucu hafif şekilde yaralandığı belirtiliyor. Cama kafa attığı için başından ve boynundan yaralanan Şen, Şişli Etfal Hastanesi'ne götürülerek, ayakta tedavi edildi.

Emre Şen daha sonra hastaneden çıkartılarak, ifadesi alınmak üzere İstanbul Sultanahmet Adliyesi'ne götürüldü.

Polis argosunda rüşvetin adı: Çorba parası
Trafik polisleri, vatandaştan, 'At bir çorba parası' diyerek rüşvet istiyor. Alınan rüşvetin polis argosundaki karşılığı çoğunlukla çorba parası diye tabir ediliyor.

Geçtiğimiz yıl, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, gizli kamera kaydı yapılarak, rüşvetin belgesi çekilmişti. Burada, trafik polislerinin 'At bir çorba parası' diyerek, vatandaştan açıkça para istedikleri delillerle kanıtlanmıştı.

Çorba paraları 'torba'da birikiyor
Vatandaşlardan 'At bir çorba parası' diyerek topladıkları paranın birleştirilmesi ise, polis argosunda, 'Torba' olarak adlandırılıyor. Bir ya da birkaç ekibin birden bir araya gelerek topladığı çorba paraları, ekipler arasında trafik polislerinin mesleki kıdemi ve rütbesine göre, pay ediliyor.

Ayhan ŞİMŞEK - Ercan ERTEKİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Destek Paketi
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır