kapat
26.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

İmar'ın Genel Müdürü ifadede

İmar Bankası'nın eski Genel Müdürü Hilmi Başaran'ın da aralarında bulunduğu 10 kişinin ifadeleri alınmaya başladı. Gözaltına alınan yöneticilerin rahat tavırları dikkat çekti...

Uzanlar'la ilgili soruşturma kapsamında ifadelerinin alınması için Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nca aranan 26 İmar Bankası eski yöneticisinin 10'u daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan İmar Bankası yöneticilerinin rahat tavırları gözlerden kaçmadı.

Türkiye'nin dört bir yanında baskınlar yapan polis, adım adım arananlara ulaşıyor. İmar Bankası'ndaki işlemlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifadelerinin alınması kararlaştırılan kişilerden 6'sı, kendi istekleriyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. İmar Bankası'nın Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Avni Güral, eski Genel Müdür Hilmi Başaran, Genel Müdür Yardımcısı Sadık Karagöz, Mali Birim Müdürleri Nuray Özen, Çiğdem Karakoç ve Nedim Çokçok, kendi istekleriyle Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Soruşturma kapsamında aranırken kendi istekleriyle Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na gelen İmar Bankası'nın eski yöneticileri savcılık tarafından sorgulanmadan bekletildi. Bu bekleyiş sırasında, yine ifadeleri alınmak üzere aranan Suat Uzunali, Tacettin Pak, Mustafa Say ve Nedim Bulat da kendi istekleriyle aynı yere geldi. Soruşturmayı yürüten savcılar, bu kişilerin sorgularının yapılması amacıyla İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'ne gönderilmesini kararlaştırdı.

Bunun üzerine polisin teslim aldığı 10 kişi, saat 15.30 sıralarında kelepçe takılmadan adliyenin garaj bölümünde polis araçlarına bindirilerek, Mali Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

YENİDEN SAVCILIK YOLU
Teslim olanların, halen şubede tutulan eski Yönetim Kurulu üyeleri Birol Çilingir ve Gürol Demirkol, eski Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Koray Özkaya ve Sami Bulut, bankada Borsa ve Mali İşler Sorumlusu olarak çalışan G. Handan Targın ve Dilek Atıcı ile birlikte sorgulandıktan sonra yeniden savcılığa çıkartılacakları öğrenildi.

İMARZEDE EYLEMİ

'Eğer paralar verilmezse intihar edeceğim'
BDDK önünde toplanan İmar Bankası mudileri, paralarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Mudiler adına açıklama yapan Sevgi Akpınar, "Okullarda kayıtlar başladı. İki aydır ev kiramızı ve elektriğimizi ödeyemiyoruz. Bu olaylara seyirci kalan BDDK, SPK ve yeminli murakıplar suç ortağıdır. Sayın Başbakan ve hükümete sesleniyoruz. Ödeme emri verdiğiniz halde neyi bekliyorsunuz" diye konuştu.

Protestocu mudiler arasında bulunan Abdulbaki Karahancı da İmar Bankası'nda 50 milyarı olduğunu belirterek "Parklarda yatıyorum. Devlete güvendim, banka müdürü bana devlet bonosu al dedi. Paralar verilmezse bıçakla Sultanahmet'te intihar edeceğim" dedi.

Erhan DOĞAN - Veli SARIBOĞA - Salih AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
sınırsız hosting
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır