kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

GÜRCAN BİLGİÇ


Aman dikkat!

Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, A Takım'a yaptığı takviyelerden sonra yeni bir ekip kurmanın peşinde. Toulon'daki turnuvada çok genç oyuncularla mücadele etmişti. Şimdi ise kadrosunda kalitelerini ve kariyerlerini yükseltmiş, hem Türkiye'de hem Avrupa'da 1.Lig standardında forma giyen oyuncular var.

Ne yazık ki, ümitlerimiz Moldova karşısına bu havayla çıktılar. Kendilerinin "En iyi" olduğunu düşünüyorlardı. Moldova iyi kapandı, boş alan bırakmadı ve herkesin büyük fark bekleyerek izlemeye geldiği karşılaşma "Dandik" bir golle kazanıldı.

Çetiner, by-pass'a Okan Koç ile başlamış. Süratli futbolcuyu forvetin arkasına çekip, sağ kulvarı İlhan'a bıraktı. Belli ki, Portekiz deplasmanında verilecek kritik sınavda Okan Koç'un tarafından akın yemek istemiyor. Bu yüzden özellikle geniş alan bulduğunda çok etkili olan genç oyuncuya yeni bir görev alanı oluşturdu. Ofansif özelliklerinden faydalanmak istedi, ama dün bunların hiçbiri gerçekleşmedi.

Yeni yıldızlar gerek
Rakibi küçümsediği için iyi konsantre olamayan genç oyuncularımız maçı takımla paylaşmak yerine, kişisel şovlarına yöneldiler. Hamit ayağına geleni vurdu. Kaptan Kemal penaltıyı bile atamadı. Sinan top almak için geriye koşmak zorunda kaldı. İkinci yarıda Okan bu kez forvetteydi. Uğur orta sahanın pas yüzdesini yükseltti. Kemal atamadığı penaltıdan daha net bir pozisyonu kaçırdı ve kulübeye alındı. İkinci yarıda giren Tayfun'un hareketlendirdiği sağ kanatla birlikte 64'te gelen gole kadar çok net bir baskı kurduk. Ama bir türlü rakip kaleye net toplar atamadık. Aynı şekilde Moldova'nın da şutu bile olmadan 90 dakika tamamlandı.

Portekiz ve İngiltere ile grupta ilk iki mücadelesi yapan Ümitler, bu provadan pek umut vermedi. Çok daha kaliteli futbolcuları olan, Avrupa'da 1 numara gösterilen Portekiz Ümit Takımı karşısında Eylül'de final gibi bir maça çıkacak olan bu kadronun kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Elbette o maçın havası daha başka olacak. Ama Raşit Çetiner'in acilen orta sahadaki pas problemini çözüp kaleye daha dik giden bir ekip yaratması şart. Tuncay ve Selçuk gibi iki önemli silahını kaybettikten sonra Ümit Takım'ın yeni yıldızlar bulması gerekiyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır