kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Kadrom yetersiz

"Trabzon'da 18'i Can ve Olcan ile tamamladık. 18 ve 19 yaşındalar. Bu ay bir ofansif sol kanat ve bir defans oyuncusu mutlaka alacağız. Orta sahaya da birini bulursak iyi olur"

"Sadece skora bakılıyor"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, SABAH'ı ziyaretinde camianın gündemindeki konular hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzon deplasmanında alınan galibiyeti yalnızca moral açısından olumlu bulduğunu belirten Daum "Önemli olan bundan sonrası" dedi. İşte Daum'un söyledikleri "Türkiye'de eleştiriler hep skora bağlı. İstanbulspor maçında yaptığım taktik değişiklik sonrası gol bulsaydık, örneğin Tuncay bir gol, iki de asist üretseydi herkes 'Dahi Daum' diyecekti.

"Kulübede sıkıntı büyük"
Önemli olan sürekli başarıyı sağlayacak taktiği bulmak. Ama özellikle basında buna değil, günlük skora bakılıyor. Türkiye'de herkes ilk onbirde oynamanın öneminden söz ediyor. Ama yedek kulübesi de çok önemli. Bu konuda büyük sıkıntı yaşıyorum. Örneğin Trabzonspor maçının yedeklerine bakalım. 19 yaşındaki Can ve 18 yaşındaki Olcan var. 19. adamım yoktu. Fabio veya Ümit bir sakatlık geçirse yerlerine oynayacak bir oyuncum bulunmuyor. Bu nedenle acilen transfere ihtiyacım olduğunu yönetime bildirdim.

"Trabzon'da kötüydük"
Kadromuzun yeterli olduğunu iddia edemem. En az iki, olabilirse üç transfer daha istiyorum. Öncelikli isteklerim sol kanada ofansif özellikli bir isim ve bir defans oyuncusu. Ay sonuna kadar bunlar mutlaka bitecek. Orta sahaya da birini alırsak iyi olur. Trabzon, Türkiye Ligi'nin en zor deplasmanlarından biri. Orada kazanmamız elbette çok önemliydi. Ama oynadığımız futbolun beni tatmin ettiğini söylemem mümkün değil. Performansımız, oynadığımız futbol olarak değil, takıma kazandırdığı moral açısından güzeldi. 3-0 yenildiğimiz İstanbulspor maçında daha iyi oynamıştık.

"Tuncay'a rahatlık gerek"
Tuncay çok büyük bir yetenek. Ama hakkındaki yazılar onu etkiliyor. Şimdi sol kanatta oynayıp kendini geliştiriyor. Herkesin söylediği gibi forvette veya forvet arkasında oynasa omuzlarındaki yük artar. Şimdi daha rahat bir mevkide kendini geliştiriyor. Ama bu hep böyle olacak değil. Yazılanlar onu da etkiliyor. Örneğin Şenol Güneş beni arayıp 'Tuncay'ı serbest oynatmalısın' demiş. Böyle bir şeyi akıl alır mı? Sayın Güneş ondan öyle yararlanıyor. Ben sürekli Tuncay'la yaşayan biri olarak daha uzun vadeli düşünüyorum.

"Sergen ile Yusuf farklı"
Yusuf tartışılmaz bir yetenek. Biraz ağır. Kendini bu yönde geliştirmeli. Ben ona her türlü fırsatı tanıyorum. O da bu yıl bunu değerlendirmeye çalışıyor. Bence onun futbol yeteneği ile ilgili herhangi bir sorun yok, iş onun aklında. Mental olarak kendini hazırlarsa iyi bir sezon geçirir. Yusuf ile Sergen kıyaslanıyor. Sergen, pozisyonları yaratan bir futbolcu. Yusuf ise hazırlıyor."

Deniz DERİNSU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır