kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Böyle çıkarsa sokağa dökülürüz

Üniversitelerarası Kurul, YÖK yasa taslağı konusunda kendi tekliflerini hazırlayacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı Yükseköğretim Yasa Taslağı'nı görüşen 60 devlet ve vakıf üniversitesi taslağı "kabul edilemez ve üzerinde çalışılamaz" olarak niteledi. Hocalar, "Eğer taslak bu şekilde yasalaşırsa sokağa dökülürüz" uyarısı yaptı.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Ayhan Alkış başkanlığında toplanan Üniversitelerarası Kurul, üniversitelerin Yükseköğretim Yasa Taslağı'na ilişkin görüşlerini değerlendirdi. Prof. Dr. Alkış toplantının ardından rektörlerin oy birliği ile kabul edilen bildiriyi açıkladı. Prof. Dr. Alkış, taslağı, "kabul edilemez ve üzerinde çalışılamaz" bulduğunu belirterek, oluşturulan bir komisyonun yeni bir taslak hazırlayacağını bildirdi.

Prof. Dr. Alkış, bu çalışma için öngördükleri bir süre olmadığını, ancak komisyonun, hedef ve stratejileri belirledikten sonra "makul bir süre" içinde çalışmayı tamamlayacağını bildirdi.

BAKANA TELEFON
Prof. Dr. Alkış, Bakan Hüseyin Çelik ile telefonda görüştüklerini ve önümüzdeki günlerde görüşlerini Bakan Çelik'e ileteceklerini belirtti.

Bakan Çelik ise Van'da yaptığı açıklamada yeni yasama yılında YÖK Yasasını çıkaracaklarını belirterek, "Biz, en başından beri uzlaşmadan yanayız. Kapışma kimsenin işine yaramaz" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır