kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

'Batak okul'du yıldız lise oldu

Özel kolejler öğrenci bulamazken, bir zamanlar 'uyuşturucu batağı' olarak görülen Şehremini Lisesi'ne her gün 300 öğrenci başvuruyor

Üniversite sınavlarında gösterdiği başarı sayesinde cazibesi artan İstanbul Şehremini Lisesi, her gün kayıt yaptırmak isteyen veli ve öğrencilerle dolup taşıyor. Lise Müdürü Ata Özer'in deyimi ile 12 yıl önce 'uyuşturucu ve fuhuş batağı' olan bir okul adeta bir yıldız oldu. Hem "süper" hem de "normal" lisesiyle İstanbul'un en çok tercih edilen okulu haline gelen Şehremini'ne çocuklarının kayıtlarını yaptırmak isteyen veliler, devreye 'tanıdık' sokmaya çalışmak dahil her yolu deniyor.

ÖSS BAŞARISI YÜZDE 88
Okulun İngilizce eğitim yapılan "süper lise" kısmının kayıtları henüz başlamadı ama her gün yaklaşık 300 öğrenci velisi 'nasıl kabul edilebiliriz' diye Şehremini Lisesi'ni arıyor. Okulun "süper olmayan" bölümü de aynı ilgiyi görüyor. Önceki gün başlayan kayıtlara günde en az 200 kişi başvuruyor. Bunun nedeni ise her yıl ÖSS'de öğrencilerin gösterdiği başarı. Üniversite sınavlarında süper lisenin başarı oranı yüzde 88. Lise eğitimdeki başarısın sporda gösteriyor. Galatasaray Yıldızlar Takımı'nın nerede ise tamamı bu okuldan mezun.

Okul takımı yıldızlar çıkardı
Emre Belözoğlu (Inter-İtalya)

Mehmet Aksu (FC Rostov-Rusya)

Ümit Aydın (Beşiktaş)

İlyas Kahraman (Denizlispor)

Fatih Akyel (Fenerbahçe)

Ceyhun Eriş (Fenerbahçe)

Alp Küçükvardar (Göztepe)

Orkun Uşak (Elazığ)

Tamer Tuna (Beşiktaş)

Eyüp Kaymakçı (Galatasaray)

Ömer Ateş (Manisaspor)

'Ata Özer modeli' başardı
Şehremini Süper Lisesi'nin İstanbul'un yıldız okulu haline gelmesinin ardındaki isim 55 yaşındaki 31 yıllık eğitim Müdür Ata Özer. Bir siyasinin istediğini yapmadığı için 'sürgün' olarak gönderildiği liseyi 12 yıl içinde bir yıldız haline getiren Özer, bu başarının ardındaki sırrı 'sevgi' sözcüğü ile açıklıyor "Tebeşir bu okulda öğrencilerin elinde. Burada her şeyi veli, öğrenci ve öğretmen işbirliği ile yaptık. Bu okulda devletin verdiği tek bir toplu iğne bile yoktur. Okulda öğrenciler derslerde, anneleri aletli jimnastik salonunda, babaları hala sahada zaman geçirir. Her zaman beraberiz. Okulda branşı dışında derse giren ya da dışarıda çalışan tek bir öğretmen yok, hiçbir ders boş geçmez. Ben buraya geldiğimde burası bir uyuşturucu ve fuhuş yuvasıydı. Bunu değiştirdik ve sevgi ile başarıyı yakaladık."

Pervin KAPLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır