kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Özel hastane bebeğimi sattı

Denizli Sağlık Hastanesi'nde gayrimeşru doğan bebeklerin satıldığı iddiası üzerine harekete geçen polis, hastanenin 5 yıllık kayıtlarına el koydu

Denizli'de gayrimeşru ilişkiler ve yasak aşklar sonucu özel bir hastanede dünyaya gelen bebeklerin, daha sonra para karşılığı zengin ailelere satıldığı öne sürüldü. İki kadının olayla ilgili savcılığa dilekçe vermesi üzerine soruşturma başlatıldı. Polis hastane kayıtlarına el koydu.

BEDAVA DOĞUM YAPTILAR
Hastanede dünyaya getirdiği bebeğinin satıldığını iddia eden C.T. dilekçesinde olayı şöyle anlattı "Çalıştığım fabrikanın sahibinin oğlu tarafından evlilik vaadi ile kandırıldım. İlişkiye girdik ve bunun sonucu hamile kaldım. Beni karnımda bebeğim ile terk etti. Başkasıyla evlendiğini duydum. Annem babam olmadığı için akrabalarımın yanında kalıyordum. Kilolu olduğum için uzun süre hamile olduğumu gizledim. Ancak doğum sancıları başlayınca olayı kız kardeşime açtım. Olayların ortaya çıkmaması için polisin görev yapmadığı bir hastanede doğum yapmam gerekiyordu. Bir ebe aradık. Ebe, doğumu ücret ödemeden Özel Sağlık Hastanesi'nde yaptırabileceğini söyledi. Bu hastanede doğum yaptım. Kız olan bebeğimi iyi bir aileye vereceklerini ve beni de bu dertten kurtaracaklarını söylediler. Ben de içinde bulunduğum durumdan kurtulmak için, bebeğimin verilmesine 'evet' dedim. O günden bu yana ne bebeğimi, ne de onun verildiği aileyi görmedim. Daha sonra bebeğimin satıldığını öğrendim."

Bu arada D.P. (17) isimli genç kızın da hamile kaldığı ve sezaryenle aynı hastanede doğum yaptığı öne sürüldü. D.P.'nin yakınlarının anlattığına göre, bu olay ise şöyle oldu; "Hamile kalan D.P. ailesinden habersiz gizlice Denizli'ye getirilerek sezaryenle doğum yaptırıldı. Dünyaya gelen bebek ise başka bir aileye satıldı."

2 KOLDAN ARAŞTIRMA
İddialar üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın araştırılması için harekete geçti. Mali Polis hastane kayıtlarına el koydu. 5 yıllık doğum kayıtlarının tek tek inceleneceği belirtildi. Denizli Valiliği de İl Sağlık Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Vali Vekili Orhan Öztürk, idari soruşturma başlattıklarını ve gerekli araştırmanın yapılacağını açıkladı. Olaya konu olan doktorlar ve sağlık merkezi hakkında da İl Sağlık Müdürlüğü Müfettişleri tarafından araştırma başlatıldığı kaydedildi.

Hastane sahibi doktor Yanlış bir iş yapmadık
Özel Sağlık Hastanesi sahibi Dr. Rıdvan Erdemir olayla ilgili olarak kendini savundu ve "Biz yanlış hiçbir iş yapmadık. Kayıtlarımız ortada, isteyen inceleyebilir" dedi. Doktor Erdemir şunları söyledi "Savcılığın talimatıyla geldiğini belirten Mali Şube görevlisi polisler 5 yıllık kayıtlara el koydu. Kayıtlarımızda herhangi bir sapma yoktur. Biz doğru olan neyse onu yaptık. Bunun için de çok rahatız. Bebek satışına kesinlikle aracı olmadık. Çocuk gayrimeşru ilişkiden de olabilir. Orası bizi ilgilendirmez. Biz doğumu yapan kimse onun adını yazarız. İddiada bulunan tüm isimlerle yüzleşmeye hazırım."

Mustafa KAYA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır