kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Antalya ve Urfa yanıyor

Urfa'da 46, Antalya'da ise gölgede 45 dereceyi bulan sıcaklıklar önümüzdeki günlerde 4-5 derece daha artacak. Ancak yetkililer, bu sıcağın Avrupa'daki öldüren sıcaklar olmadığını hatırlatıyor

Haftasonunda güney, iç ve batı bölgelerinde normallerin üzerine çıkan hava sıcaklığı kavurmaya başladı. Urfa'da 46, Antalya'da ise 45 dereceyi bulan sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 4-5 derece artacağı uyarısı yapan Meteoroloji, bu sıcak hava dalgasının Avrupa'da can alan ölümcül sıcaklar olmadığını hatırlatarak vatandaşı rahatlatıyor.

Şanlıurfa'da dün mevsimin en sıcak günü yaşandı. Yetkililer, özellikle kalp ve solunum rahatsızlıkları olanların günün sıcak saatlerinde dışarı çıkmaması gerektiğini belirtirken, Antalya'da Valilik bünyesinde 'Sıcak İzleme Kurulu' oluşturuldu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre sıcak hava bu hafta da güney ve iç bölgelerde etkisini sürdürecek. Kuzey kesimlerde normallerin civarında olan hava sıcaklıkları, güney bölgelerde hafta içinde de normallerin 4-5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek. Yurdun kuzey kesimlerinde ise bulutlar görülecek. Hafta sonunda kuzey doğu kesimlerinde yer yer sağanak şeklinde yağış görülecek. Diğer bölgeler ise parçalı bulutlu olacak.

YANGINLARA DİKKAT
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Şube Müdürü Mehmet Yayvan, sıcaklığın 4-5 derece artacağını ancak Avrupa'da görülen aşırı sıcakların birebir Türkiye'yi etkilemeyeceğini söyledi. Yayvan, özellikle güney bölgelerde orman yangınlarının artabileceğinin altını çizerek yetkilileri, gerekli önlemi şimdiden alması konusunda uyardı.

Dün güneşte 46 dereceye ulaşarak mevsimin en sıcak gününü yaşayan Şanlıurfa'da bunalan vatandaşlar serinlemek için Balıklıgöl'e akın etti. Şanlıurfa Valiliği'nde çalışan 29 yaşındaki Fatma Çetin, aşırı sıcaklar yüzünden fenalık geçirince, 112 Acil Servis ekibi hemen müdahale etti. Hava sıcaklığının gölgede 40, güneşte 46 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da uzmanlar, vatandaşların özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Hava sıcaklığı Antalya'da da gölgede 45 dereceye kadar ulaştı. Sıcak havaların etkisini haftasonuna kadar sürdüreceğini belirten meteoroloji yetkilileri sıcaklıklarını mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde olduğunu söylediler. Meteoroloji yetkilileri "Haftasonuna kadar sıcak havanın devam etmesini bekliyoruz. Nem oranı da yüzde 55 civarında olacak. Avrupa da görülen serinlik önümüzdeki günlerde Türkiye' de de hissedilebilir" diye konuştular.

Karadeniz'i sel aldı
Aniden başlayan ve 1.5 saat aralıksız olarak devam eden sağanak yağış Doğu Karadeniz Bölgesi'nde maddi hasara neden oldu. Yağışların en çok etkilediği Giresun'da 100'den fazla ev ve işyeri sular altında kaldı. Giresun-Trabzon Karayolu'nda ulaşım durdu. Giresun Belediye Başkanı Hasan Karaibrahim şehir merkezinde 75'den fazla ev ve işyerini sel sularının bastığını söyledi.

HAYAT FELÇ OLDU
Önceki akşam başlayan sağanak yağmur, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi ile Giresun'da hayatı felç etti. Giresun merkezdeki yağışlar yüzünden, Hacı Hüseyin, Fevzi Paşa, Tayyaredüzü, Hacı Siyam, Osmaniye, Kavaklar ve Gemilerçekeği mahalleri ile Büyük Sanayi Sitesi'nde etkili oldu. Bu bölgelerde 75'den fazla ev ve işyerini su bastığı belirtildi.

Sağanak yağmur Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde de etkili oldu. Yağışlar yüzünden ilçe merkezindeki 25 dükkan ve ev sular altında kaldı.

Ersin RAMOĞLU - Pervin METİN - Yusuf DALAMAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır