kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Faiz dışı fazla endişesi piyasada moral bozdu

Piyasalarda faiz dışı fazla hedefinde yaşanan sapmanın tedirginliği sürerken, gün sonunda toparlanan borsa siyasi gelişmelere takıldı

Faiz dışı fazla hedefinde yaşanan sapmanın yarattığı tedirginlikle güne başlayan piyasalara Irak'a asker gönderme konusundaki gelişmeler yön verdi. Hazine'nin başarılı ihalesinin ardından borsada yaşanan kan kaybı duruldu. Faizlerdeki yükseliş de dizginilendi. Irak'a asker gönderilmesi konusunda ABD'nin gözlem ve değerlendirelerini içeren gayriresmi yanıtın Ankara'ya ulaştığına dair açıklamalar piyasada etkili olmadı.

İHALELER BAŞARILI
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın orman arazileri konusundaki restinin yarattığı gerginlik dün de sürdü. Temmuz ayı bütçe sonuçları, yıl sonu hedeflerin tutturulması için önlem alınması gerektiğinin işaretlerini verdi. Yıl sonu için 20.2 katrilyon lira olan faiz dışı fazla hedefinde ilk yedi aylık gerçekleşme yüzde 51'de kaldı. Ekonomik hedeflerdeki sapma endişeleri ile gün içinde 11 bin 478 puana kadar düşen borsa ikinci seansın sonuna doğru toparlanarak 11 bin 688 puandan günü tamamladı. Endeks önceki güne oranla yüzde 0.24 oranında geriledi. Faiz piyasalarında ise bono bileşikleri dün yaşanan gerginliklerin etkisiyle yüzde 41.7'ye ulaştı. Dolar 1 milyon 401 bin lira, Euro 1 milyon 553 bin liradan günü tamamladı. Bu arada Hazine, her ikisi de 546 günlük olan tahvillerden dolar cinsi olanında yüzde 5 maksimum bileşik faizle, euro cinsinden olanında yüzde 5.18 bileşikle borçlandı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır