kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Çalışan sayısını artırana Halkbank'tan özel kredi

Halk Bankası, ticari kredi faizini çalışan sayısını 11 ile 30 kişi arasında arttıran için 2 puan düşüreceğini açıkladı

Halk Bankası, ihracat ve istihdamı teşvik etmek amacıyla yeni kredi uygulaması başlattı. İşyerinde çalışan işçi sayısını 1-10 arasında yükselten şirketlere banka cari faiz oranı üzerinden 1 puan, 11-30 arasında artıranlara da 2 puan indirim yapılacak. Halk Bankası Genel Müdürü Tevfik Bilgin düzenlediği basın toplantısında, bankaya ilişkin ve banka tarafından kullandırılan TL kredi faiz oranlarında, istihdam sağlayan ve ihracat yapan KOBİ'lere yönelik yeni uygulamalar konusunda açıklamalarda bulundu. Bu yılın Ocak-Temmuz ayları arasında işçi sayısını 1-10 kişi arasında artıran firmalara, kullanacakları kredilerde, banka cari faiz oranı üzerinden 1 puan indirim yapılacağını belirten Bilgin, 11-30 kişi arasında artıran firmalara 2 puan, 30 kişi ve üzeri artıran firmalara ise 3 puan indirim yapılacağını söyledi. Bilgin, "Bu uygulamanın kontrolünü faize esas dönem sonlarında SSK bildirgeleri ve prim tahsilat makbuzları sağlayacak" dedi.

Bilgin, yeni proje çerçevesinde ihracat artışı sağlayan firmaların desteklenmesi çerçevesinde Halk Bankası'ndan TL kredisi kullanan ihracatçı firmaların ihracat hacmi 1 milyon dolara kadar olanlara 1 puan, 1-5 milyon dolar arasındaki firmalara 2 puan, 5 milyon dolar ve üzeri olan firmalara da 3 puan banka cari faiz oranlarında indirim yapılacağını ifade etti.

Bilgin, birkaç koşulu birden sağlayan firmalara ise maksimum 2 faiz oranı indirimi uygulanacağını ve toplam faiz indiriminin 6 puanı geçmeyeceğini vurguladı.

BANKANIN KARI ARTTI
Bankanın büyüklükleri hakkında da bilgi veren Tevfik Bilgin şunları kaydetti

"Temmuz ayı sonu itibariyle toplam aktifimiz 17 katrilyon 934 trilyon lira. Şu anda sistemde sermaye yeterlilik rasyosu olarak en yüksek banka biziz, bu oran yüzde 20. Temmuz sonu itibariyle enflasyon öncesi kârımız 502 trilyon liradır. Bankamız şu anda sistemde karlılık anlamında 3. sırada, enflasyon sonrası kârımız ise 354 trilyon liradır. Toplam mevduatta 6. kredilerde ise 8. sıradayız."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır