kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Teslim pazarlığı

Uzanlar'la ilgili operasyon yurdun dört bir yanında sürerken, ailenin avukatları soruşturmayı yürüten Şişli Savcılığı'na, "Müvekkillerimizi mali şube yerine size getirelim" teklifinde bulundu. Ancak bu istek kabul edilmedi

İmar Bankası soruşturması kapsamında Hakan, Kemal ve Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu bankanın eski üst düzey 12 yöneticisine yönelik operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Emniyet yetkilileri, Uzan Ailesi'ne yönelik baskınlar yaparken, dün Cumhuriyet Savcılığı'na sürpriz bir teklif geldi.

Uzanlar'ın avukatları, soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığı'yla 'teslim' pazarlığına girişti. Uzan Ailesi'nin avukatları önceki gün Şişli Adliyesi'ne gelerek soruşturma savcısına "Müvekkillerimizi mali şube yerine size getirelim" teklifinde bulundu. Ancak soruşturmanın henüz delil toplama aşamasında olduğunu belirten savcı, avukatların bu talebini reddetti.

Evraklar aranıyor
Bu arada Şişli Cumhuriyet Savcılığı tarafından geçtiğimiz çarşamba akşamı çıkarılan arama emrinin kayıp bilgi ve belgelere yönelik olduğu ortaya çıktı. Savcılık, İmar Bankası'na ait kayıp belge ve bilgilerin bulunması yönünde Uzanlar ile bankanın eski yöneticilerine ait adreslerin aranması yönünde karar çıkarırken, söz konusu 12 kişinin ifadelerinin soruşturmaya yardımcı olmak amacıyla alınacağı kaydedildi. Kovalamaca sürerken polis, belgelere ulaşabilmek amacıyla başlattığı operasyonlarına ara vermiyor.

Dün de, Uzanlar'ın Şenlikköy Florya Çıkmazı Sokak, numara 1'de bulunan Standart Tütün ve Sigara Sanayi ve Ticaret isimli şirket merkezine baskın düzenlendi. Standart Tütün ve Sigara Sanayi'nin, Uzanlar'ın BDDK'ya bildirmediği 48 şirket arasında bulunduğu öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan, BDDK yetkilileri ile operasyonu yönetmek için Ankara'dan İstanbul'a gelen Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı, İstihbarat ve Kaçakçılıktan Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Şammaz Demirtaş ve İstanbul Mali Şube Müdürü Mustafa Aktaş'ın da katıldığı operasyon, sabah saat 09.00'da başladı. Şirket merkezine ilk olarak mali polis ekipleri ile soruşturmayı yürüten 3 savcıdan biri olan Mecit Ceylan geldi. Saat 09.15'de ise Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hanefi Avcı operasyona katıldı.

SANDIK DOLUSU PASAPORT
Arama saat 16.40'ta sona ererken evden ilk ayrılan Savcı Ceylan oldu. Ardından da Hanefi Avcı ile polis ekipleri evi terk etti. Bu arada polis ekiplerinin ellerindeki büyük sırt çantası dikkat çekti. Şirkette, ağzına kadar evrak dolu çok sayıda bavul ile Uzan Ailesi'ne ait bir sandık dolusu pasaport ele geçirildiği öğrenildi.

'İhlal varsa, Telsim'in lisansı iptal edilebilir'
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Telsim'in lisans hakkının iptalinin söz konusu olup olmayacağına ilişkin olarak, "Bir ihlal varsa söz konusu olabilir. Telekomünikasyon Kurumu şu anda onun tespitini yapıyor'' dedi. Bakan Yıldırım, Telsim ile ilgili sürecin bundan sonra nasıl olacağı sorusu üzerine, Telsim ile ilgili yönetim değişikliği bilgisine sahip olduklarını belirtti. Telsim'in hisse devrinin yapılıp yapılmadığı, yapıldıysa hangi oranda yapıldığı konusunda Telekomünikasyon Kurumu'nun işletmeci şirketle görüşmelerinin sürdüğünü bildiren Yıldırım, lisans anlaşması çerçevesinde konunun değerlendirildiğini kaydetti. Yıldırım, "Telekomünikasyon Kurumu şu anda ihlal olup olmadığının tespitini yapıyor. En kısa zamanda, sanırım bir sonuca varacağız'' diye konuştu.

Cem Uzan yeni doğan kızını göremedi...
Cem Uzan, dördüncü kez baba oldu. Ancak Uzan, yurtdışı yasağı nedeniyle, İsviçre'de doğum yapan eşi Alara'nın yanına gidemedi. Dünyaya gelen bebek, Uzanlar'ın dördüncü çocuğu. Önceki eşinden Sinan ve Dilara isminde çocukları bulunan Uzan'ın, Alara Uzan Koçibey'den 3 yaşında bir de erkek çocuğu var.

Veli SARIBOĞA - Salih AYDIN - Müslim SARIYAR - Mustafa KAYA - Nebahat KOÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır