kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Şalteri Ladin indirmiş!

Önce Kanada suçlandı. Ardından Ohio'daki elektrik şebekesinde arıza olduğu söylendi. Ancak yeni iddialar doğruysa, Ladin New York'u bir kez daha vurdu

Amerika, ülkenin kuzeydoğusunu ve Kanada'nın 3 eyaletini 29 saatlik karanlığa gömen elektrik kesintinin nedenini arayadursun, her gün ortaya yeni iddialar atılıyor. İlk olarak kesintinin nedeninin Kanada'dan kaynaklandığı söylendi. Ardından Ohio'daki şebekede arıza olduğu açıklandı. Hatta şebekeye arızanın kökeninin araştırılması için uzmanlar gönderildi. Ancak, yine de bunlardan hiçbiri kesinlik kazanmadı. Yetkililer günlerdir kesintinin nedenini arıyor. Şimdi bir de olayda El Kaide'nin parmağı olduğu konuşuluyor. İngiltere'de yayınlanan El Hayat gazetesinde dün çıkan habere göre, El Kaide elektrik kesintisinin sorumluluğunu üstlendi. Zaten bir anda karanlık içine gömülen ABD'lilerin aklına ilk olarak El Kaide gelmişti. Kimse şebekeden şüphelenmiyordu. Şimdi bunun gerçek olup olmadığı tartışılıyor. El Kaide'nin Ebu Haf Tugayları gazeteye verdikleri demeçte, kesintiyi kendilerinin gerçekleştirdiğini iddia ederek bunu nasıl yaptıkların açıklamadılar. Bunun yanı sıra, El Kaide'nin de hedefinin Amerikan ekonomik dengesini bozmak oldugunu kaydettiler.

LADİN İSTEMİŞ
Gazeteye konuşan El Kaide üyeleri, şebekeyi nasıl devre dışı bıraktıklarını belirtmedi. Ancak bunun Iraklılar'a bir hediye olduğunu söyledi. Amerika ve ona yardım eden ülkeleri hedef aldıklarını söyleyen militanlar, bütün bunların Ladin'in emirleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini anlattı. Ladin'in hedeflerinin başında Amerikan ekonomisine de zarar vermek olduğunu anlatan El Kaide üyeleri "Onlar, Irak, Filistin ve Afganistan'daki Müslümanlar'ın hayatlarını bir anda kararttı. Karanlıkta kaldıkları zaman yaşadıkları bu korkuyu asla unutmayacaklar" dedi.

RAHAT BIRAKMAYACAĞIZ
El Kaide'ye bağlı Ebu Haf Tugayları tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelerede yer verildi Amerika, bizim istediğimiz şartlar sağlanana kadar rahatı ve huzuru bulamayacak. Kesintinin ülkeye verdiği zararın milyar doları bulduğu söyleniyor. Mücahitlerin elektriği devre dışı bırakırken yaptığı harcama ise sadece 7 bin dolar. Bu, İslam'a karşı olan Birleşmiş Milletler'e de bir uyarıydı... Ayrıca, New York borsası ve kentteki Birleşmiş Milletler binasının da hedefleri arasında olduğunu söyleyen militanlar, planlanan saldırılar hakkında başka bilgi vermedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır