kapat
20.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Kudüs'te terör çocukları vurdu

Kudüs'te çocukların da bulunduğu otobüse giren intihar eylemcisinin patlattığı bomba, 20 kişinin ölümüne, 110 kişinin yaralanmasına yol açtı

İsrail'de Kudüs kentinde dün gece bir otobüse düzenlenen bombalı intihar saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi öldü, 110 kişi yaralandı. Eylemi İslami Cihad üstlendi.

Olay dün gece yerel saatle 21.00 sıralarında kentin en işlek caddelerinden olan Maalot Dafna'da meydana geldi. Bir otobüs durağı önünde yaz tatilinden dönen çocukların da bulunduğu otobüste büyük bir patlama oldu. Otobüse Musevi din adamı kılığında giren intihar eylemcisi üzerindeki bombayı patlattı. Şiddetli patlama sonucunda 20 kişi ölürken, 110 kişi yaralandı. Yaralı 15'i ağır 110 kişi ise olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

GÖRÜŞMELER DONDURULDU
Saldırının sorumluluğunu aşırı dinci İslami Cihad örgütü üstlendi. Örgüt açıklamasında, saldırının geçen hafta öldürülen örgüt liderlerinden Muhammed Sider'in öldürülmesine misilleme olarak yapıldığı belirtildi.

İsrail, Kudüs'te otobüse düzenlenen intihar saldırısından sonra Filistinli yetkililerle sürdürülen güvenlik görüşmelerini dondurduğunu bildirdi. İsrailli bir hükümet yetkilisi, İsrail güvenlik güçlerinin Batı Şeria kentlerinden çekilmesi konularının da ele alındığı güvenlik görüşmelerinin dondurulduğunu belirtti.

Bu arada, patlamayla bir ilgileri olmadığını açıklayan Hamas lideri Abdülaziz Rantisi, ateşkese bağlı olduklarını ifade etti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır