kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

EMRAH KAYALIOĞLU


İki 10 saniye

Bir futbolcu daha ne yapabilir? Takımı 10 kişi kalmışken, bireysel yeteneğiyle skoru eşitleyen o. Erhan'ı attırıp sahadaki futbolcu sayısını eşitleyen de o. Ardından ikinci golü attıran da... CSKA Sofya maçının kahramanı Hasan Şaş, Galatasaray'ın Gaziantep'teki serisinin sürmesini sağlayan isimdi.

Galatasaray, CSKA Sofya maçının morali ile Gaziantep'teydi. Ama eksikler ve gölgede 39 dereceyi bulan sıcaktan tanınmaz haldeydi. Forvette Pinto, Hakan Şükür'ü ya yalnız bırakıyor, ya da yanına çok sokularak markajcıların işini kolaylaştırıyordu. 35. dakikada yakın plan ekrana geldi Brezilyalı. Tribündekiler bile terden sırılsıklamdı, ama formasında damla ter yok gibiydi. Anlayın futbolunu...

20 dakika dolduğunda Gaziantep'in dört şutuna karşın Galatasaray'ın hanesinde sıfır yazıyordu. 21'de Ergün ilk kez etkili çıktı; pas isteyen Cihan'ın kafasına adrese teslim kesti. Ama golü yan direk önledi. Bu pozisyon, Gaziantep'e karşısındaki takımın Galatasaray olduğunu, yürüyerek bile pozisyona girebildiğini hatırlattı ve evsahibi de savunma önlemlerini ön plana alınca ilk yarının kalan süresinde oyun adeta kilitlendi.

Devre bitene kadar Volkan'ın nasıl girdiğini kendisinin bile anlayamadığı net bir gol pozisyonu vardı; o kadar. O da bunu inanılmaz bir şekilde auta yolladı.

Terim ikinci yarıya Lukunku ile başladı. Ama orta saha ilerideki ikiz kulelerin istediği topları üretemiyordu. "Bu maçta nasıl gol olacak?" diyorduk ki, ilk yarıdan sarı kartı olan Bülent hakemi aldatmaya yönelik hareketten ikinci sarı ile atıldı. Bu pozisyondaki atışta Mehmet Polat golü atıverdi. Mondragon boşa çıktığı için eleştirilerin aslan payını alacak, ama Bülent'in yokluğunda ilerideki ikiz kuleler Lukunku ve Hakan Şükür'ün de rakip savunmadan çıkan uzun boylu oyunculara çok daha fazla dikkat etmeleri gerekiyordu.

Golden önce kenarda Sabri'yi hazırlayan Terim, genç yıldız adayını 70'te oyuna aldı. Hücuma hep ağır çıkan, tek pasta kanat değiştirmeyi beceremeyen Galatasaray, Sabri ile bunu yaptı. Sabri, sahasında kaptığı topla sağ kanattan hemen rakip kaleye yönelip soldaki bomboş Hasan'ı gördü. Hasan golü attığında top Galatasaray'a geçeli 10 saniye bile olmamıştı. Çabuk oynamanın ödülü idi bu.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golün başlangıcında Hakan Şükür'ün Preko'dan çaldığı topla başlayan 4'e 2 atak vardı. Bu atakta da Galatasaray topu kazandıktan sonraki 10 saniye içinde golü attı. Artık herhalde futbolcular da topu aldıklarında çabuk oynamanın önemini kavrarlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır