kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ALTAN TANRIKULU


Hoş geldin Hasan

Bazı takımlar vardır, yenmek zordur. Bazı takımlar vardır, yıkmak zordur. Bazı takımlar vardır, teslim almak zordur. Galatasaray işte böyle bir takım..

Bazı teknik direktörler vardır, alt etmek zordur. Bazı teknik direktörler vardır, yıldırmak zordur. Bazı teknik direktörler vardır, pes ettirmek zordur. Fatih Terim işte böyle bir teknik direktör..

Dün Hasan Şaş'ın güzel bir röportajı vardı sayfalarımızda. Yıldız futbolcu, "Bazen babam bile çalım atmama kızıyor. Bunu dengelediğim zaman çok iyi oynuyorum. Ama çalım atmak benim en önemli silahlarımdan" biri diyordu. Galatasaray'ın, Galatasaraylı'nın ümitlerinin tükendiği anda sahneye çıktı Şaş... Önce savunmayı dağıtıp harika bir gol attı. Ardından rakibin kırmızı kart şaşkınlığından yararlanıp ikinciyi Lukunku'ya boş kaleye attırdı.

Bu Hasan'ı en son Kore'de Brezilya defansıyla dalga geçerken görmüştük. Ondan önce Real defansını perişan ederken, Milan'la alay ederken hatırlıyoruz. Tek başına maç alacak kapasitede büyük bir yıldızı uzun süredir görmüyorduk. CSKA maçındaki olumlu sinyaller boşa değilmiş. Hoşgeldin Hasan..

İlk iki haftanın en güzel maçıydı bizce. Aşırı sıcağa karşın maça hareketli başlayan Gaziantep oldu. Üst üste kanat bindirmeleriyle Galatasaray savunmasını açmaya çalıştılar. Olmadı. Göbekten verkaçlarla yaklaşmak istediler, olmadı. Galatasaray ise hem Hakan Şükür hem Hasan Şaş hem de Volkan'la yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı golsüz bitti. İkinci yarı tempoyu yükselten yine Gaziantep'ti. Bülent'in gördüğü kırmızı kart bu sezonun tipik özelliği. Hakemler kart gösterme derecesini maksimuma yükselttiler. Geçen sezonlarda bu tip hareketlerin faul bile çalınmadığını bilen futbolcular şimdi şaşkınlık yaşıyor. Bu kez kurban Bülent'ti.

Bülent'in gördüğü kırmızı karttan sonra gelen gol maçın tüm dengelerini evsahibi lehine çevirdi. Ancak Galatasaray gibi tecrübeli bir takım, ancak Terim gibi büyük bir teknik direktör ve ancak Hasan gibi büyük bir yıldız maçı çevirebilirdi, o sıcakta.

Tecrübeli Erhan Namlı'nın kolay gösterilen bir kırmızı kartın ardından, sarı kart da görmüşken arkadan yaptığı faul çok basit ve büyük bir hataydı. O hata Gaziantep'i yıktı.

Ligin güzelliği burada. "Kazandım" dediğin anda kaybedebiliyor, "Kaybetmedim, kaybetmeyeceğim" diye mücadeleyi bırakmadığın anda kazanabiliyorsun. Tıpkı hayat gibi...


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır