kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Tarihi zafer

Bugüne kadar bayanlarda uluslararası turnuva kazanamayan bayan tenisçilerimiz şeytanın bacağını kırdı. İpek, İngiliz rakibini set vermeden yendi

Teniste büyük başarı. İpek Şenoğlu, İngiltere'nin Londra kentinde düzenlenen Uluslararası Bayanlar Turnuvası'nda şampiyon olarak bir ilke imza attı.

Daha önce erkeklerde Efe Üstündağ ve Erhan Oral'la yaşadığımız uluslararası turnuva şampiyonluklarına bayanlarda bir ilk eklendi. Şenoğlu, çeşitli turnuvalarda 4 kez finalde kaçırdığı şampiyonluğu bu kez İngiltere'de yakaladı.

2 sette de aynı tarife
Şenoğlu, turnuvanın finalinde İngiliz Hannah Collin ile karşı karşıya geldi. İlk sette iki sporcuyu ayıran tek bir servis kırma oldu. Bunu başaran İpek Şenoğlu, 6-4'lük set sonucuyla 1-0 öne geçti. İkinci sette İpek 2 kez, Collin ise 1 kez servis kırdı. Bu setten de 6-4'le galip ayrılan Şenoğlu, karşılaşmayı 2-0 kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.

Yükselmesi bekleniyor
WTA sıralamasında bir ara 400'üncü basamağa kadar yükselen tenisçimiz, bu şampiyonluk öncesinde 415'inci sırada bulunuyordu. Bu turnuvadaki büyük başarısıyla İpek Şenoğlu'nun biraz daha yükselmesi bekleniyor.

Fehmi ÖZGÜLER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır