kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Sakarya'da büyük gün

Meydan Muharebesi'nin ve 17 Ağustos depreminin merkezi olan Sakarya, bugün Bakanlar Kurulu toplantısına sahne olacak. Gündem kritik, Sakaryalı ise umutlu

Bakanlar Kurulu bugün ikinci kez başkent dışında toplanacak. Marmara depreminin ve Sakarya Meydan Muharebesi'nin yıldönümü nedeniyle seçilen Sakarya'daki toplantı, önemli gündem maddelerine imza atacak.

Bakanlar Kurulu'nun ilk kez şehir dışında yaptığı toplantı Erzurum'da olmuştu. Erzurum Kongresi'nin yıldönümü nedeniyle seçilen bu toplantıda, 7'nci uyum paketi imzaya açılmıştı. Bugünkü Sakarya toplantısında ise, Irak'a asker gönderme konusu değerlendirilecek. Konu, geçen hafta Çankaya Köşkü'nde yapılan zirvede ele alınmış, zirveden hemen sonra Bakanlar Kurulu'nda da görüşülmesi kararlaştırılmıştı. Ancak, Köşk'teki zirve uzun sürünce Bakanlar Kurulu toplantısı yapılamamıştı. Asker gönderme konusu bu nedenle, bugünkü toplantının ana gündem maddesini oluşturacak.

Toplantıda ayrıca, Cumhurbaşkanı tarafından ikinci kez veto edilen orman niteliğini yitirmiş arazilerin satışına ilişkin Anayasa değişikliği konusunda izlenecek süreç de karara bağlanacak. Toplantıda, Anayasa değişikliğini "aynen" geçirmek üzere Meclis'in olağanüstü toplantıya çağırılacağı tarihin de belirlenmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı'nın, 10 bin öğrencinin devlet tarafından açılacak sınav sonucu özel okullarda parasız okutulmasına ilişkin düzenlemeyi vetosu da ele alınacak.

Başbakan Erdoğan, 17 Ağustos depreminin yıldönümü olması nedeniyle, depremden en çok etkilenen yerlerden biri olan ve afet bölgesi ilan edilen Sakarya'dan, yatırımcılara yapılacak kolaylıkları da bir kez daha duyuracak ve yeni deprem konutlarının temelini atacak.

SAKARYA'NIN ŞANSI
Sakarya, bugünkü toplantı nedeniyle yaklaşık bir aydır hareketli günler yaşadı. Kentin sorunlarının bir dosya halinde Başbakan Erdoğan'a sunacak olan Sakarya Valisi Mustafa Cahit Kıraç, sivil toplum örgütleri, oda ve dernek başkanlarıyla toplantı üstüne toplantı yaparken, Başbakan ve bakanları ağırlamak amacıyla da hummalı çalışma yapıldı.

Çöp tenekelerine kadar herşey elden geçirilip onarıldı, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler kent içindeki kaldırım ve tretuvarların eksikliklerini gidermeye çalıştı. Bakanlar Kurulu'nun Sakarya'da toplanmasını büyük bir şans olarak değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen problemler bulunduğuna dikkat çekti. Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Hasan Alişan da, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Bakanlar Kurulu'nun Sakarya'da toplanmasından büyük heyecan duyduklarını belirtti. Bakanlar Kurulu toplantısı, Sakaryalıları da heyecanlandırdı. Kentin sorunlarının bitmemesinden yakınan vatandaşlar, Bakanlar Kurulu toplantısının dertlerine çare olmasını umuyor.

Erhan SEVEN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır