kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

500 milyarlık kapkaç

İstanbul'un Anadolu yakasında, çeşitli bankalardan para çeken vatandaşların parasını çalan 10 kişilik çete yakalandı

Kadıköy Ümraniye ve Tuzla'da bulunan çeşitli banka şubelerinin önünde yaşanan kapkaç olaylarının son 6 ayda artması üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Bürosu Dedektifleri alarma geçti.

Anadolu yakasındaki bütün bankaların önünü kontrol altına alan dedektifler, önce kapkaç yapılan mağdurlara sabıkalılar albümünden teşhis yaptırdı. İncelemeler sonucunda da kapkaçların kendilerine 'Pendik Çetesi' adı verilen bir şebeke tarafından gerçekleştirildiği belirlendi.

11 BANKAYA DADANDILAR
Bunun üzerine çete elemanlarının resimleri çoğaltılarak devriye ekiplerine dağıtıldı. Ardından da operasyon için düğmeye basıldı. Kadıköy'deki bir banka şubesinin önünde pusu kuran dedektifler, çete lideri Ahmet Öztürk ile Muhammed Şeker, Yasin Kurt, Dursun Aydınlar, Yılmaz Kurt, Murat Kurt, Sedat Kara, Cengiz Metin, Zikrullah Olduran ve Bayram Aydın'ı kapkaç hazırlığı yaptıkları sırada 2 çalıntı otomobil ile birlikte yakalayarak, gözaltına aldı. Asayiş Şubesi'ne getirilen çete üyelerinin 11 ayrı bankanın önünde çok sayıda kapkaç olayı gerçekleştirdikleri ve bu yolla 500 milyar liranın sahibi oldukları belirlendi.

Mehmet AKTARAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır