kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Hayatımız vergiyle geçiyor!

Esnaf her ay beyan ve tahakkuk tarihleri değişik dönemleri içeren 21 çeşit vergiyle uğraşıyor. Bu sayı temmuzda tarımla uğraşanlar için 28'i buluyor

Kamu için vergi cenneti olan Türkiye'de, gelir ve kurumlar vergisi mükellefi esnaf ve sanatkâr her ay en az 21 çeşit vergiyle ilgili olarak vergi dairelerine uğruyor. Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, esnaf ve sanatkâr beyanname vermek ya da tahakkuk eden vergisini ödemek için her ayın 7 gününü vergi dairesinde geçiriyor.

Vergiler konularına göre, yılın belli aylarında değişiklik gösterebiliyor. Bu kapsamda, Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında 21 çeşit vergi ile uğraşan esnaf, Ağustos'ta ise 23 çeşit vergi yüzünden vergi dairesine uğruyor. Vergi çeşitliliği, Şubat ayında 24'e çıkarken, Nisan ve Kasım aylarında 25'i buluyor. Haftanın yedi günü vergi dairelerine uğranılmasını gerektiren vergi çeşitleri, Ekim ayında tarım sektöründe zirai kazanç elde edenlerin vergi döneminin başlamasıyla 26'yı bulurken, Mayıs ve Temmuz aylarında rekor düzeye ulaşarak 28'e ulaşıyor.

Cemil Cahit SARAÇOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır