kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Uzanlar aranıyor

Geceyarısı baskını İmar Bankası soruşturması kapsamında Rumeli Holding Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Uzan'ın Yeniköy'deki villasına, saat 02.00'de polis ekipleri yerleştirildi.

Anne ve baba Uzan aranıyor- Sabah saat 09.30'da villaya girilerek 3 saat arama yapıldı. Soruşturma kapsamında Melahat ve Kemal Uzan'la birlikte toplam 12 kişi aranıyor


Uzanlar'ın başı dertten kurtulmuyor. Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın 'arama' kararı çıkartması üzerine polis, Uzan Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan, Kemal, Melahat ve Yavuz Uzan ile İmar Bankası'nın eski 8 üst düzey yetkilisini gözaltına almak için harekete geçti. Uzanlar ile polis arasında başlayan kovalamacaya, İmar Bankası soruşturmasını yürüten Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın arama kararı çıkartması neden oldu.

Savcılık, soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere Kemal Uzan, Hakan Uzan, Yavuz Uzan, Melahat Uzan ile İmar Bankası eski yöneticileri Erol Hürbaş, Yaşar Avni Güral, Gürol Demirkol, Birol Çilingir, Hilmi Başaran, Bilge Doğru, Hülya Talu ve Ayşegül Akay hakkında önceki gün 'arama' kararı çıkarttı. Arama kararının İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne iletilmesinin ardından harekete geçen polis ekipleri de, söz konusu 12 kişiyi gözaltına almak için kolları sıvadı.

İLK ADRES HAKAN UZAN
Gece yarısı başlayan gözaltı operasyonunun ilk adresi Hakan Uzan'ın Yeniköy'deki villası oldu. Uzan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Uzan'ın, Kirazlı Balar Sokak Numara 20'deki villasının ön ve arka kapıları saat 02.00'dan itibaren ekip otosu tarafından tutuldu. Saat 09.00'da ise Mali Şube'de görevli iki polis memuru villaya geldi. Kapısında Rumeli Telekom A.Ş. Konukevi yazılı villanın ön kapısından içeri girmek isteyen polis memurları arama izinleri olmadığı gerekçesiyle güvenlik elemanları tarafından içeri alınmadı.

3 saat arama yaptılar
Bunun üzerine villadan ayrılan polis memurları saat 10.30 sıralarında arama emirleri ile geri geldi. Bu sefer içeri girmeyi başaran polisler, yaklaşık 3 saat sonra saat 13.30'te villadan çıktı Ellerinde herhangi bir dosya ve paket olmadığı görülen polis memurları, bir açıklama yapmadan villadan ayrıldı. Uzan Ailesi'nden herhangi bir ferdin arama sırasında içeride bulunmadığı öğrenilirken, resmi polis otosu da saat 14.30'da villanın kapısından ayrıldı.

Bu arada Hakan Uzan'ın, el konulan İmar Bankası yöneticiliğin nedeniyle değil, Merkez Yatırım A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu için arandığı bildirildi.

UZAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Gözaltı kararı deli zırvası
Ailesinin Türkiye'yi terk etmeyeceğini belirten Uzan, "62 yaşında annemle uğraşıyorlar" dedi

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla İmar Bankası soruşturması kapsamında aralarında Kemal Uzan, Hakan Uzan, Melahat Uzan ve Yavuz Uzan'ın da bulunduğu 12 kişinin gözaltına alınmak üzere polis tarafından aranmasını "deli zırvası" olarak değerlendirdi.

Partisinin 4. Bölge İstişare Toplantısı'na katılmak için Adana'ya gelen Cem Uzan, toplantı sonrası yerel medyayı kapsayan bir basın toplantısı düzenledi.

Kameraların alınmadığı toplantıda "Bana istediğinizi sorabilirsiniz" diyen Uzan, yerel basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İmar Bankası soruşturması kapsamında annesinin de gözaltına alınacaklar listesinde bulunduğunu hatırlatan Uzan, şunları söyledi

"HIRS GÖZLERİNİ BÜRÜMÜŞ"
"Hükümet, Tayyip Erdoğan'a yakışan bir davranış içinde olmuştur. AK Parti hükümetine yakışan bir davranıştır. Zulüm ve saldırı devam etmektedir. Herşeyi bırakıp benim 62 yaşındaki annemle uğraşıyorlar. Erkekseler benimle uğraşsınlar. Anayasa var hukuk var. Bu yapılanların hiçbirinin hukukta, kanunda yeri yok. İfade almadan nasıl gözaltı süresi başlatılıyor. Bu hukuksuzluktur. Burada hukuk kalmamış. Tamamen terörle karşı karşıyayız. Siyasi bir linçle karşı karşıyayız. Ailem bu işin içinden çıkmayı rahatlıkla başaracaktır. Bütün bu olaylardan alnımızın akıyla çıkacağız, aklanacağız. Hırs gözlerini bürümüş, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Sürekli saldırıyorlar" diye konuştu.

Ailesi ile ilgili çıkan kararların ardından yurtdışına çıkmak gibi bir durumun söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine ise Uzan, "Türkiye'yi kesinlikle terk etmeyeceğiz. Ellerinden geleni arkasına koymasınlar, AB'ye böyle mi gireceğiz?" diye tepki gösterdi.

Havalimanları ve sınırlar uyarıldı
Polis, Kemal Uzan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi için havalimanı ve sınır kapılarını uyardı. Polisin, bu kişilerin bulunması amacıyla İstanbul'da 6 ayrı yere operasyon düzenlediği, ancak aranan kişilere ulaşamadığı belirtildi. Hakan Uzan'ın asistanı Meltem İşgördü ise ulaşılmaya çalışılan belge ve evrakın kilitli olduğu dolapların anahtarlarını sakladığı düşüncesiyle gözaltına alındı. Ancak anahtarın kendisinde olmadığı anlaşılınca İşgördü, serbest kaldı. Yine savcılığın talimatıyla gözaltına alınan Merkez Yatırım ve Ticaret'in çalışanları Nurşen Boz, Saniye Işık, Abdullah Kaya, Salih Bora, Nejat Lima ve Göksel Aydoğan, bilgilerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. İmarbank Off Shore Limited Şirketi'nin avukatlığını yapan Tavşanoğlu Hukuk Bürosu'nun da polislerce arandığı belirtildi.

Yıldırım: Tüm şirketlerini kötü etkiler
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Şişli Cumhuriyet Savcılığı'nın İmar Bankası'nın eski yöneticilerinin gözaltına alınması kararı ile ilgili olarak, "Bir süreden beri gruba karşı başlatılan çalışma var. Bu çalışmalar neticesinde böyle bir tasarruf yapılmış olabilir" dedi. Bu gelişmelerinden Telsim abonelerinin zarar görüp görmeyecekleri şeklindeki bir soru üzerine Yıldırım, ''Gruba bağlı tüm şirketlerin bu gelişmelerden olumsuz yönde etkileneceği kaçınılmaz'' dedi. Yıldırım, şöyle devam etti "Ancak, Telsim GSM şirketi olarak faaliyetine devam ediyor. Lisans güvencesi Telekomünikasyon Kurumu'nundur. Kurum, lisans sözleşmesindeki şartlarda herhangi bir değişiklik olmazsa şirketin faaliyetine aynen devam etmesine izin verir.''


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır