kapat
18.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

Bush'a rakip bulunamıyor

Demokratlar, 2004'teki başkanlık seçimlerinde Bush'un karşısına çıkaracak rakip bulamıyor. Son ümitleri eski NATO komutanı Wesley Clark oldu

Ne 11 Eylül, ne Afganistan, ne de Irak savaşları... Bütün bu krizler ABD Başkanı George W. Bush'a olan seçmen desteğini azaltamadı. Şu an seçim yapılsa kazanmasına kesin gözüyle bakılan isim yine o. Bu durum da Bush'un rakiplerini, yani Demokratları endişelendiriyor. Çünkü gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerini kazanabilecek, en azından Bush'la başa baş götürebilecek bir adayları halen yok. Demokratlardan başkan adayı olmak için ön seçime girecek 10'a yakın aday var. Ancak hiçbiri Bush'un karşısında durabilecek gibi görünmüyor.

BAĞIŞ BİLE GELİYOR
Bu nedenle de Demokrat partililer kendilerine güçlü bir aday bulmak için kolları sıvadı. Eski Başkan Yardımcısı ve Bush'un 2000 seçimlerindeki rakibi Al Gore yeniden aday olmaya niyetli görünmüyor. Senatör Hillary Clinton da öyle olunca Demokratlar bu iki isim kadar güçlü bir başkasına yöneldi Eski NATO komutanı Wesley Clark... Başarılı komutan henüz resmi olarak adaylığını koymadı. Ancak onu destekleyen kalabalık bir Demokrat grup, adına internet siteleri açtı, reklam filmleri çekti, kampanya başlattı, hatta 500 bin dolar bağış dahi topladı... DraftWesleyClark.com adlı bir site açan Demokrat grup, eski komutana aday olması için baskı yapıyor. ABD eyaletlerinin neredeyse tümünü gezip seçmen yoklaması yapan Clark, adaylığıyla ilgili kararını önümüzdeki hafta vereceğini söyledi.

CLINTON'IN HEMŞEHRİSİ
Clinton'la aynı eyalette doğan, aynı okulda okuyan Wesley Clark dışında Demokratların başkanlık için 9 adayı var. Bunlar arasında 2000'de Başkan Yardımcısı adayı olarak Gore'la yarışan senatör Joseph Lieberman, eski vali Howard Dean, senatör John Edwards, eski senatör Carol Moseley ve John Kerry bulunuyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır