kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ALTAN TANRIKULU


Keskin sirke

7 yıl önce attığı golle Fenerbahçe'ye Trabzon'daki son galibiyetini getiren Aykut Kocaman geçen hafta sarı-lacivertli takıma ağır bir darbe vurmuştu. Genç teknik adam, "F.Bahçe kötü değil. Özellikle Van Hooijdonk'a ceza alanı çevresinde faul yapmamak için büyük gerilim yaşadık. Çünkü penaltı gibi frikik atıyor" demişti.

Aykut'un sözlerini doğrularcasına bir gol attı Hollandalı forvet. Golle birlikte morali bozulan, oyundan düşen evsahibi karşısında orta sahanın kontrolünü ele geçiren Fenerbahçe ikinci golü bulamadığı için sürekli gerilim altında kalan taraftı.

Gereksiz yere sezon başından beri 'tel örgüleri kaldırma' tartışmasının içine kendini atan Trabzonspor aslında Konya'da bu maçı kaybetmişti. Fatih Tekke'nin yine gereksiz bir hareketle aldığı 5 maçlık cezayı düşünün. Yattara ve Hüseyin'in gördüğü kırmızı kartları düşünün. Sarı kartı olan Oumar'ın gereksiz yere Hoojdonk'a yaptığı faulü ve gördüğü kartı düşünün. Samet Hoca'nın sezon başındaki bütün uyarılara karşın hakemle diyaloğa girip takımını yalnız bıraktığını düşünün. İşte o zaman Trabzonspor'un neden tarihinin en etkisiz Fenerbahçe maçlarından birini oynadığını anlarsınız. Yusuf geçen hafta kulübüden çıkamamıştı. Bu hafta formayı giydi. İyi oynadı. İyi paslar attı. Savunmaya yardım etti. Bu formunu sürdürürse Fenerbahçe'nin aradığı 'beyin' olabilir. Sürdürmezse ne olacağını 3 sezondur görüyoruz zaten.

Tuncay da bir düşüş var. Kanat ona yaramamış, ama tek sorun o değil. Tuncay oyun disiplininden kopuk oynuyor. Kemal deki düşüş ise sürüyor. Bu iki oyuncunun kapasitesini düşündüğümüzde sergiledikleri futbolu yetersiz buluyoruz. Bundan sonra ne olur? Trabzon kart görmeye devam ederse orta sıralarda kalır. Çünkü bu sezon kart sezonu. Geçen hafta oyuncusu atılan Fenerbahçe dağılmıştı. Bu kez kazanan sakin kalan taraf oldu.

Fenerbahçe için İstanbul maçı ölçü değildi. Ama Trabzon maçı da ölçü değil. Fenerbahçe bu sezon deplasmanda daha rahat oynar. Çünkü savunmaya kapanıp, ileri çabuk çıkan adamları var. Kadıköy'de alacağı sonuçlar ise hep üç ihtimalli olur.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır