kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

GÜRCAN BİLGİÇ


Daum kazandı

Fenerbahçe Trabzon'a karanlık bir tünelin içinden geçerek geldi. İstanbul maçının çok şok sonucunun ardından ligin en zor deplasmanında puan aramak kolay değildi. Tünelde ya karabasanı bulacaklardı ya da ışığı...

Daum bu kez epey tedbirliydi. Takımını sahaya 4-1-4-1 düzeniyle çıkardı. Selçuk ön liberoda, Tuncay ile Serhat kanatlarda, Van Hooijdonk da ileride tek başınaydı. Önce savunmayı düşündüler ve disiplinli oynadılar. Mücadele gücü ve kazanma arzusu üst düzeydeydi. Hooijdonk ile gelen frikik golüyle maçın akıbeti sanki belli oldu. Sahalarına gömülüp Trabzonspor'u beklediler. Bordo-mavili ekip o kalabalığın içinde top yapamadı. Ama orta sahada çok başarılı sıkıştırmalarla rakibi de top yaptırmadılar. Geçen haftanın sarsıntısı ve Avni Aker'in ağır atmosferi genç kadronun elini ayağına dolaştırdı. Çok uygun durumda olmalarına rağmen top kayıpları yaptılar, kontrollü oyunu bir türlü beceremediler. Bu da kontratak şanslarını eritti.

Maçı kazandıran Daum'un takımının ruhunu iyi okuması ve oyunun taktiğini iyi hazırlaması idi. Orta saha gibi oynamalarına rağmen Tuncay ve Serhat sahada hep tehdit unusuru olarak kaldılar. Bu da Trabzon beklerini yerinde tuttu. Oumar'ın atılmasıyla maçın dengesi tamamen değişti ve Trabzon'un sahadaki hükmü uzun toplara kaldı. Orta saha bir kişi eksilince sahanın en iyilerinden Aurelio takımına hakimiyeti getirdi.

Ne geçen haftaki yenilgi, ne de bu galibiyet Fenerbahçe'nin lig maratonu için bir gösterge olabilir. Ancak şu bir gerçek ki Fenerbahçe artık takım olmayı başardı. Serhat ileri çıktığında Hooijdonk'u onun yerinde gördük. Tuncay bindirme yaptığında Selçuk o bölgeye yakınlaştı. Kemal her pozisyonda Yusuf'un arkasındaydı. Kaptan Ümit, Mahmut Hanefi'nin heyecanını fark edip devamlı kademesinde kaldı ve onu rahatlattı. Ve bütün gözlerin üzerinde olduğu Recep biri ilk yarıda diğeri son dakikada iki yüzde yüz pozisyonu kurtararak takımını galibiyeti hediye etti.

Bülent Uzun "Artık eyyam yok" kararını iyi uyguladı. Pozisyonları iyi süzdü, zor bir maçı küçük hatalarla tamamladı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır