kapat
16.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GREENCARD

ÖMER ÜRÜNDÜL


Recep kurtardı

Daum'un solda Mahmut, sağda Kemal'i oynatması, Yusuf'u orta sahada görevlendirmesi F.Bahçe'yi nasıl etkiledi?

Geçen haftaki İstanbulspor maçında kanatlarda görev yapan Hakan Bayraktar ile Erhan Albayrak hem defansif hem de fiziki yetersizlikleri nedeniyle oyuna hiçbir katkı yapamadılar. Daum'un solda oynattığı Mahmut'un deneyimi ve teknik kapasitesi yeterli değilse de çalışkan ve devamlılığı olan bir oyuncu. F.Bahçe golü erken bulup, savunma ağırlıklı oynayınca Mahmut sırıtmadı. Sağ kanatta ise Fatih cezalı, Ali Güneş sakat olduğu için Kemal mecburiyetten oynadı ama orta sahadaki performansına göre daha başarılıydı. Yine de bu yerin oyuncusu değil. Yusuf ise özellikle ikinci yarıda akılcı toplar taşıdı, rakibi eksiltti ama son hamlelerde başarısızdı.

* Trabzon'un oyun düzeni nasıldı?

Trabzonspor'un dün gece sahaya çıkan kadrosunda önemli eksikler vardı. Bilhassa orta sahanın temel direği ve çok iyi bir ön libero olan Hüseyin'in yokluğu bu bölgeyi olumsuz etkiledi. Ayrıca Yattara gibi etkili bir hücum silahı yoktu. Bu olumsuzlukların üstüne bir de F.Bahçe erken skor avantajını bulup defansını boşaltmayınca bordo-mavili takımın organize atak geliştiremedi. Yine de Augustine ile 2 fırsat bulup, kullanamadılar.

* Oumar atıldıktan sonra F.Bahçe daha çok hücum etmeli miydi?

F.Bahçe'nin lige hazır olmadığı bu maçta iyice belli oldu. Erken buldukları golden sonra defans ve orta sahanın yakınlaşması savunma hatalarını en aza indirdi. Geçen hafta ise F.Bahçe risk alıp, geride geniş alanlar bıraktığı için ağır defans bloku rakibe çok pozisyon vermişti. Fakat skor avantajından sonra, son bölümde 10 kişi oynayan rakibi karşısında organize ataklar yapamayışı, bir tek pozisyon bile bulamayışı sıkıntıları gösteriyor. Orta sahadaki oyun kurucu sıkıntısının yanısıra sağ ve sol kanattaki oyuncular da hücuma destek veremeyince F.Bahçe rakip kalede etkili olamadı.

* Tuncay nerede oynamalı?

Kesinlikle sol kanatta oynamamalı. Çünkü buranın oyuncusu değil. Aynı şekilde sağ kanattaki Serhat da öyle. Oysa Daum, rakip 10 kişi kalınca mesela Serhat'ın yerine orta sahaya bir oyuncu alıp, Tuncay'ı forvete Hooijdonk'un yanına çekip, sayısal üstünlükten ve boş alanlardan yararlanabilirdi ama yapmadı. Hooijdonk ise çok iyi alan boşaltıp arkadaşlarına asistler yaptı.

F.Bahçe'nin önde oynadığı 80 dakikadan fazla bir sürede çok faul yapmaya müsait Trabzon orta sahası ve defansı önünde duran top kazanamayışı organizasyon sıkıntısını gözler önünde serdi. Üç puanda en önemli faktör ise, disiplinden kopmadan, takım ruhu ile mücadele etmeleri idi.

* Recep şansını nasıl kullandı?

Recep için çok zor bir maçtı. Çünkü Enke'nin gitmesiyle ilk görev aldığı maç Trabzon deplasmanı oldu. Oyun başında kolay bir yan topta hata yaptı ancak daha sonra ilk yarıda Agustine ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu kurtarıp moral buldu. Son dakikalarda da maçın kader adamı oldu. Yine Agustine'in yüzde yüzlük pozisyonunu mükemmel bir refleksle karşıladı.

* Hakem nasıl bir yönetim gösterdi?

Bülent Uzun mükemmeldi. Çok az hata yaptı. En önemlisi baskı altına girmeden gördüğünü çaldı. Kartları yerindeydi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
Sarı Sayfalar
GreenCard


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır